Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, “Bizim iktidarımızda Türkiye olarak yıllık 150 milyar dolar petrol gelirimiz olacak” dedi.
BTP Genel Başkanı Haydar Baş, Esenyurt’ta nakliyecileri ziyaret etti. Nakliyecilerin sorunlarını dinleyen Baş, "Büyük vasıta sahiplerine maliyet fiyatına mazot vereceğiz. SRC belgesi, yetki belgesi, tonaj ve saat sınırlaması gibi uygulamaları nakliyecilerin lehine değiştireceğiz" dedi.
Haydar Baş, "38 kilogram fazla yük var diye bin 328 TL ceza yazdılar" diyen bir kamyoncuya da şu cevabı verdi:
"Şimdi onların geliri olmadığı için cezaları artırdılar. Şimdi adamın biri de diyor ki asgari ücreti bin 500 TL yapacağım. Bu da aynı mantık. Veremez. Verebilmesi için sizin örneğinizde olduğu gibi cezayı, vergileri ve zamları çoğaltması lazım. Başka türlü veremez."
"BENİM MODELİM KAPİTALİZM VE KOMÜNİZMİN ÜZERİNDE"
BTP lideri Haydar Baş, ziyaret sırasında ekonomi tezini de anlattı. "İlk defa Müslüman bir Türk iktisadi bir tez hazırladı. Bu tez kapitalizmin ve komünizmin üstüne çıktı. Bunu ben değil ilim adamları söylüyor" diyen Haydar Baş, "Ekonomide bir ülke nasıl kalkınır bunu detaylı bir şekilde yazdım. Uygulayan ülkeler müthiş neticeler aldı. Bakın Rusya, Hindistan, Çin uyguluyor. Bunlar dile kolay. Bana bir lider gösterin bırakın bir devletin uygulamasını bir ailenin uyguladığı iktisat sistemini ortaya koysun. Böyle bir şey var mı" dedi.
"YILDA 150 MİLYAR PETROL GELİRİMİZ OLACAK"
Projelerine kaynak açıklayan tek partinin de kendileri olduğunu ifade eden Haydar Baş, Türkiye’nin yıllık 150 milyar dolarlık bir petrol kaynağı olduğunu ifade etti. Profesör Baş, "Kaynakları tek tek izah ediyoruz. Şu ana kadar siz kaynak olarak petrolü duydunuz mu? Türkiye’de petrol var mı? Şimdi size müjdeyi veriyorum. Bakın bizim iktidarımızda Türkiye olarak yıllık 150 milyar dolar petrol gelirimiz olacak. Tek tek bunları biz tespit ettik. Bu kaynakları gavur şirketleri işletiyor. Hani petrol yoktu Türkiye’de. Dikkat edelim. Elimizdeki serveti kaptırmayalım. Biz aç susuz geziyoruz, bizim servetimizi alanlar bizim üzerimizde ağalık yapıyor. Lütfen buna müsaade etmeyelim" dedi.
Esenyurt’ta siyasi gündeme de giren Haydar Baş, başkanlık sistemiyle ilgili olarak da şunları söyledi:
"Şimdi kalktılar üniter yapıyı tartışmaya açtılar. Ne yapacakmış, başkan olacakmış. Başkan olacağım diyorsan federatif yapıları kuracaksın. Bunların tamamı federasyon olacak. Bunların başındaki da başkan olacak. ABD’de olduğu gibi. Tamam ABD’de var ama onlar bu duruma gelebilmek için aralarında yüzyıllar boyu süren savaş yaptılar. Birbirini kırdılar. En sonunda bu yolu buldular. Dediler ki, ’herkes kendi iç meselesinde hür olsun, dışa karşı da beraber olalım. Federasyonu kuralım ve bir başkan seçelim. Türkiye böyle mi? Türkiye’de kimsenin kimseye bir husumeti yoktur. Mesela siz bir Çerkez’in Çerkez olduğu bir Türk tarafından hor görüldüğünü, Bir Laz’ın Laz olduğu için Kürt, Türk tarafından, Kürt’ün Kürt olduğu için bir Türk tarafından hor görüldüğünü gördünüz mü? Hiç kimse kimseye düşman değil ama bunlar bizi birbirimize düşman etmek istiyor arkadaşlar. İnşallah buna biz son vereceğiz."