Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili adayları, bir otelde düzenlenen toplantıda, basına tanıtıldı.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili adayları, bir otelde düzenlenen toplantıda, basın mensuplarıyla tanıştı. Partinin birinci sıra milletvekili adayı SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan, partisinin yeni yaşam çağrısının aynı zamanda barış çağrısı olduğunu dile getirdi. Etnik milliyet, din gibi kavramların öneminin olmadığını vurgulayan Turan, “Savaş politikaları keskin kılıç gibi soframızdaki ekmeği daha da küçültmekte, umutlarımızı azaltmaktadır. Çağrımız her şeyden önce, aynı zamanda bir barış ve kardeşlik çağrısıdır ama 13 yıldır bu ülkenin dümeninde olan siyasi parti bunu da çarçur ediyor” dedi.
Aynı zamanda avukat olan Meral Danış Beştaş ise dün Adana Adliyesi’nde üstlerini aratmak istemeyen avukatlar ile polis arasında yaşanan gerginliğe tepki gösterdi. Adliye girişlerinde avukatlara üst araması yapılmasının avukatlık kanununa aykırı olduğunu ifade eden Beştaş, şöyle devam etti:
“Hükümet bu yasalara rağmen buna uymuyor ve fiili durum oluşturarak avukatları zanlı gibi, şüpheli gibi aramaya kalkıyor. Bunu asla kabul etmeyiz ve bunun karşısında dururuz. Aranma, aranmama gibi derdimiz yok. Biz yasadan kaynaklı haklarımızı savunuyoruz ama şunu da reddetmiyoruz. Eğer hepimizin güvenliği için aranmak gerekiyorsa, hepimiz birlikte aranalım. Biz, hakim ve savcılarla aynı okullarda okuduk. Adli personelle, diğer tüm vatandaşlarla, nasıl ki havaalanlarında veya merkezi yerlerde arama yapılıyorsa, x-rayler varsa, büyük bir saygı ve memnuniyetle hep birlikte aranmaya varız.”
HDP Adana milletvekili adayları şu şekilde:
Rıdvan Turan, Meral Danış Beştaş, Vedat Özkan, Beyhan Günyeli, Tugay Bek, Hatice Kavran, Barış Karabıyık, Feride Peynirci, Nefise Balyemez, Reşit Ertaş, Kader Duman, Hıdır Koluman, Feyruze Gümüş.