Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder, "Bu sonuçlar hoyratlığa karşı demokrasinin, zulme karşı özgürlüğün, şımarıklığı karşı tevazunun, savaşa karşı barışın zaferidir. Bütün Türkiye’ye hayırlı, uğurlu olsun" dedi.
Önder, HDP Genel Merkezi’nde açıklama yaptı. Önder, esas açıklamayı Parti Eş Genel Başkanlarının yapacağını belirterek, 80 milletvekili ile Meclis’e girdiklerini kaydetti. Önder, "Bu sonuçlar hoyratlığa karşı demokrasinin, zulme karşı Özgürlüğün, şımarıklığı karşı tevazunun, Savaş’a karşı Barış’ın zaferidir. Bütün Türkiye’ye hayırlı, uğurlu olsun" diye konuştu.
Bütün yurttaşlardan iki isteklerini sıralayan Önder, "Parimiz bugün kesinlikle bir kutlama yapmayacak. Bunda büyük bir tevazu ve ölçülü bir sevinçle, bu sonucu provoke etmek isteyenlerin eline bir mazeret vermememiz gerekiyor. Bu seçmenlerimizden ve yurttaşlarımızdan ricamızdır. İl, ilçe seçim kurullarına son sonuç açıklanana kadar hiç bir görevlimiz terk etmemesi gerçeğidir" ifadelerini kullandı.
Önder kendisinin milletvekili olup olmadığı Sorularını cevapsız bıraktı.