HDP Ankara Milletvekili adayları kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.
HDP Ankara Milletvekili adayları Mülkiyeliler Birliği’nde düzenlenen kahvaltı basın toplantısında buluştu. Toplantıda yaptığı konuşmada HDP Ankara İl Eş Başkanı Lokman Ergün, 7 Haziran seçimlerine yaklaşık 3 bin-4 bin tane gönüllüsüyle 46 tane seçim ofisiyle seçimlere hazırlandıklarını ifade etti.
HDP Ankara 2. Bölge Milletvekili adayı Mahmut Memduh Uyan ise eşitsiz bir seçim yarışı yapıldığını kaydederek, şöyle konuştu:
“Seçim kampanyası dışarıdan bakıldığında çok alışıldık bir seçim kampanyasına benzemiyor. Birçok yerde seçim bürosu açtık ama birçok yerde de seçim bürosu açamıyoruz. Çünkü HDP’ye seçim bürosu vermiyorlar. Bu iktidar seçim güvenliğini sağlama açısından hiçbir şey yapmıyor. Arkadaşlarımız, gönüllülerimiz bu seçim sürecinde yaratıcılıklarını ortaya koyuyor. Bu seçim süreci eğer iktidar yapısının provokasyonlar ve şiddetler ortaya koymadığı koşullarda HDP’nin lehine gelişeceğini düşünüyoruz. Yunanistan’ın Syriza’nın gelişmesi daha dün İspanya’daki Podemos’un almış olduğu başarılar zaten HDP’ye karşı bir ilgiyi doğuruyor. Sıra HDP’de gibi bir beklenti insanlarda var. İktidarın telaşına bakarsak zaten HDP’nin barajı aşmasının yaratacağı siyasi sonuçlardan ürküntü telaş içindeler. Bir iktidar sürecinde yüzde 10 geçen bir partinin kendilerini sınırlamasıyla doğacak gelişmelerden büyük bir ürküntü içindeler.”
Toplantıda, ayrıca Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı Orhan Çelebi ekonomiyle ilgili bir değerlendirme yaparken, adaylardan Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Burcu Yıldırım gençlik ve kadınlar üzerine bir konuşma yaptı.
HDP Ankara 2. Bölge Milletvekili adayı Kamber Ateş ise çözüm süreciyle ilgili bir değerlendirme yaparak, AK Parti’nin çözüm sürecini oylarını arttırmak için kullandığını kaydetti.