HDP Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, “Türkiye demokrasi güçlerinin, Kürt siyasi hareketinin, barış, emek güçlerinin birlikte mücadelesini ilmik ilmik öreceğiz ve büyüteceğiz. Öyle büyüteceğiz ki 2015’te demokratik muhalefetin ana odağı olduk, 2019’da HDP iktidar ortağı olacak” dedi.
Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) yüzde 10’luk seçim barajını aşması ve Antalya’dan bir milletvekili çıkarması nedeniyle şehir merkezindeki HDP İl Binası önünde kutlama programı düzenlendi. Alana parti flamaları ve kaşkollarla gelen HDP’liler Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti. Program kapsamında alana kurulan platformdan HDP Antalya milletvekili adayları kalabalığı selamladı. Ardından sahneye gelen HDP Antalya Milletvekili Saruhan Oluç da kalabalığı selamladı.
Kalabalığa hitap eden Oluç, uzun bir seçim kampanyası dönemi yaşadıklarını ve sonunda hedefledikleri barajı yıkıp geçtiklerini söyledi.
“80 VEKİL GÖNDERDİNİZ”
Türkiye’nin her tarafından büyük bir başarıyla çıktıklarını dile getiren Oluç, “80 vekilimizi Ankara’ya gönderdik. Meclisin üçüncü büyük partisi olduk. Hepinize helal olsun. Öncelikle seçim döneminde varını yoğunu ortaya koyan, aklını bilgisini her şeyini partisi için, adalet ve demokrasi için ortaya koymuş olan bütün arkadaşlarımıza, gençlerimize, çocuklarımıza, kadınlarımıza sonsuz teşekkürler. İyi ki varsınız ve Türkiye’de demokrasi mücadelenizi sizlerle elbette bir gün özgürlüğü, eşitliği, adaleti, barışı hep birlikte kazanacağız. Bundan şüpheniz olmasın” diye konuştu.
“2019’DA İKTİDAR ORTAĞI OLACAĞIZ”
Seçim kampanyasına başlarken halka söz verdiklerini aktaran Oluç, “Bu seçim kampanyasında bize çok saldırdılar. Hakaret, küfür, rencide ettiler. Ama boynumuzu eğdiremediler. ’Allah’tan başka kimsenin önünde diz çökmeyiz’ dedik. HDP için can verenleri unutmayacağız. Bu seçim kampanyasında bütün verdiğimiz sözleri tutacağız. Bu sözlerin gereklerini yerine getireceğiz. Hem mecliste güçlü grubumuzla ve örgütlerimizle STK’lar ile derneklerle bütün kurumlarımızla belediyelerimizle bu seçim başarısını bir adım ileriye götürmek için mücadele edeceğiz. Kendimizi donatacağız. Şimdi büyüme ve genişleme zamanıdır. Güçlü bir destek aldık ki bizi öyle bir yere getirdiler ki Türkiye’nin demokratik muhalefetinin esas odağı oldu HDP. Şimdi de kardeşlerim partimizi, hareketimizi, Türkiye’nin toplumsal muhalefetini, emek ve demokrasi güçlerini büyüteceğiz. Daha güçlü bir şekilde bir araya geleceğiz. Türkiye demokrasi güçlerinin, Kürt siyasi hareketinin, barış, emek güçlerinin birlikte mücadelesini ilmik ilmik öreceğiz ve büyüteceğiz. Öyle büyüteceğiz ki 2015’te demokratik muhalefetin ana odağı olduk, 2019’da HDP iktidar ortağı olacak” dedi.
“BARIŞTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ”
Oluç, şöyle konuştu: “Seçim çalışmalarımızı hep birlikte sürdürdük. Çok çalıştık. Antalya’dan temsilcinizi Ankara’ya gönderdiniz. Biz bundan sonra mecliste Türkiye’nin bütün halkları, ezilenleri, işsizleri için, iş çevreleri için, kadınlar, gençler için mücadelemizi sürdüreceğiz. Barış ve demokrasi mücadelesini kararlı şekilde sürdüreceğiz. Sadece bir bölgede değil HDP Türkiye’nin genelinde bütün sorunlara politikalar ve projeler üretip, hep birlikte bütün Türkiye’yi istiyoruz diyeceğiz. Uzun bir mücadele dönemi önümüzde, bu uzun bir iktidar yürüyüşüdür. Ayın 8’inde hep birlikte Antalya’da Türkiye’deki bütün kentlerin meydanlarında hep birlikte kutlamalar yapacağız demiştik. Bu ülkede hükümetler barış ve çözüm sürecinden vazgeçse de biz asla vazgeçmeyeceğiz. Barış için mücadele edeceğiz, er ya da geç, Türkiye’de barış ve eşitliği, kardeşliği, demokrasiyi, hepimizi için kazanacağız.”
Oluç’un konuşmasının ardından kutlamalar, Kürt sanatçıların seslendirdiği hareketli parçalar eşliğinde çekilen halaylarla devam etti.