Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, çözüm sürecinin bıçak sırtı bir süreç olduğunu belirterek, "Çok yakınız ama çok riskli bir yerde duruyoruz. Biz şu anki koşullar içerisinde 2015 Nevruz’unda da ifade ettiği çözüm ve barış olanaklarının hala mevcut olduğunu düşünüyoruz. Yeter ki bu çağrı iyi ve doğru bir biçimde değerlendirilebilsin" dedi.
HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, parti genel merkezinde UNICEF heyetiyle görüştü. Görüşme öncesi Yüksekdağ, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Yüksekdağ, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerin güven ve huzur ortamında gerçekleştirilmesi görevinin hükümetin görevi olduğunu hatırlatarak, hükümetin bu görevi yerine getirmediğini iddia etti.
“BİZ ÇÖZÜM SÜRECİNİN ASLA 2015 SEÇİMLERİ DEĞİL, NEYİN SEÇİMİ OLURSA OLSUN BİR SEÇİME VE SİYASİ HESABA KURBAN EDİLMEMESİ İÇİN SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRECEĞİZ”
Siyasi iktidarı çözüm sürecini seçime kurban vermekle suçlayan Yüksekdağ, “Eğer siyasi iktidar bu çizgisinde devam ederse, Türkiye barışını, seçim kazancına ve Erdoğan’ın başkanlık hevesine kurban ediyor demektir. Biz çözüm sürecinin asla 2015 seçimleri değil, neyin seçimi olursa olsun bir seçime ve siyasi hesaba kurban edilmemesi için sorumluluğumuzu yerine getireceğiz" dedi.
“ÇÖZÜM SÜRECİ BIÇAK SIRTI BİR SÜREÇTİR”
Yüksekdağ, Abdullah Öcalan’ın ’çözüme hiç olmadığı kadar yakın olunduğunu’ söylediği sözlerine ilişkin olarak, şunları kaydetti:
“Biz çözümden uzaklaştığımızı düşünmüyoruz. Ama hala çözüm süreci bıçak sırtı bir süreçtir. Bu kadar tehlikeli yollardan giderse AKP hükümeti, bu bıçak sırtında ilerleyen süreci krize sokabilir. Çok yakınız ama çok riskli bir yerde duruyoruz. Biz şu anki koşullar içerisinde 2015 Nevruz’unda da ifade ettiği çözüm ve barış olanaklarının hala mevcut olduğunu düşünüyoruz. Yeter ki bu çağrı iyi ve doğru bir biçimde değerlendirilebilsin.”
Yüksekdağ, Ağrı olayları sonrası hükümetle bir görüşme yapılmadığını açıkladı.
“LİSTELERİMİZİN SON HALİNİ 24 NİSAN’DA PAYLAŞACAĞIZ”
İzmir’de HDP’nin 2. ve 4. sıradaki adaylarının listeden çıkarılmasıyla ilgili olarak Yüksekdağ, “Listelerimizin son halini listelerin son kesinleşme tarihi olan 24 Nisan’da kamuoyuyla ve sizlerle ayrıntılı olarak paylaşacağız. İzmir’de Mustafa Bey, sağlık şartlarından dolayı karşılıklı bir mutabakat sonucu çekilmiştir. 1. Bölge 2. sıra adayımızla ilgili olarak genel merkezimizin kararı sonucu çekilmiştir. Ancak adaylarımızın kesinleşmesi 24 Nisan’a kadar kesinleşecektir” diye konuştu.
Yüksekdağ, HDP olarak Türkiye’nin tüm illerine gitmeye çalışarak, seçim çalışmalarını yürüteceklerini söyledi.