Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Daniş Beştaş, eski müvekkilinin silahlı saldırısında yaralanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı Elif Doğan Türkmen’i hastanede ziyaret etti. Beştaş, saldırının aynı zamanda kadına yönelik olduğunu savunarak, “Bu da kadın siyasetçilere yönelik de bir tahammülsüzlüğü gösteriyor esasi itibariyle” dedi.
Beştaş, Türkmen’in taburcu olmasına kısa bir süre kala hastaneye geldi. Yaklaşık 10 dakika Türkmen’le görüşen Beştaş, çıkışta açıklamalarda bulundu.
Saldırıyı lanetlediklerini ve kınadıklarını belirten Beştaş, “Bu seçim döneminde artık neredeyse her gün bir saldırı haberiyle uyanıyor Türkiye. Milletvekili adaylarının bile can güvenliğinin sağlanmadığı, seçim çalışmalarının güvence altına alınmadığı bir ortamı iktidara sormak istiyoruz Adana’dan; geçen hafta partimize de yönelik bir bombalı saldırı oldu, fakat buna karşın etkin bir soruşturma yapılmadı ve failler yurt dışına çıkarıldıktan sonra, dışişleri bakanı resmi yollardan yurt dışına çıkmadığını ifade etti. Demek ki kendileri nasıl çıktığını biliyor. Bugün de CHP birinci sıra milletvekili adayına yapılan saldırı korkunçtur, vahimdir gerçekten. Adana’nın merkezinde, seçim çalışmalarının bu kadar yoğun yapıldığı bir yerde milletvekili adayına yapılan bu saldırı kabul edilemez. Hiçbir şekilde bunun örtülmemesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
“BU SALDIRI AYNI ZAMANDA KADINA YÖNELİK”
Beştaş, saldırganların yakalanarak yargı önüne çıkarılması gerektiğini kaydederek, “İktidarın sadece kendi güvenliklerini değil, bu ülkede seçim çalışmalarını yürüten herkesin güvenliğini almak zorunda. Adil ve eşit bir seçim için bu zorunlu. Elif hanımın durumu gayet iyi. Moralli aynı zamanda arkadaşımız. Kadına yönelik aynı zamanda bu saldırı. Bu da kadın siyasetçileri yönelik de bir tahammülsüzlüğü gösteriyor esasi itibariyle. Biz dayanışma duygularımızı ve geçmiş olsun dileklerimizi kendisiyle de paylaştık, bütün Türkiye ile de paylaşıyoruz” diye konuştu.