Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu canlı yayın programına davet etti.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisi tarafından düzenlenen mitinge katılmak üzere Muş’a geldi. Belediye Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuşan Demirtaş, 7 Haziran seçimlerinin sıradan bir seçim olmadığını söyledi. Seçimlerin çok önemli olduğunu ifade eden Demirtaş, “7 Haziran seçimi sadece sıradan bir milletvekilliği seçimi değil, partiler arası klasik bir seçim değil. Buradan görüyoruz, Muş halkı özgürlükten barıştan kardeşlikten yana. Demokrasiden eşitlikten ve adaletten yana bir tercihte bulunacak. Sorunlarımız çok. Açlığımız, işsizliğimiz çok, bizden çalınan, bizden gasp edilen, kimliğimizi, dilimiz çözülecek. Bunlar çözülmeyecek sorunlar değil” dedi.
“MUŞ HER ZAMAN SON SIRADA YER ALMIŞ”
Muş’un her zaman kalkınmışlıkta son sırada olduğunu ve buraların kalkınmasına öncelik vereceklerini belirten Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Muş, Türkiye’nin en yoksul şehri. Yani 81’inci sırada muş var. Bu her zaman böyle olmuş. Muşlunun kaderi maalesef değişmedi. Tek başında 13 yıldır hükümet olan, bütün devlet gücünü elinde bulunduran AKP de geldi ama Muş’un kaderi değişmedi. Buradaki insanlar aç, işçinin çiftçinin yüzünü güldüren,üç3 kuruş maaş almasına vesile olan yem fabrikası, süt fabrikası ve tütün fabrikalarını kapattılar. Muşlu iyiden iyiye yoksul kalsın diye. Şimdi elimizde bir şeker kaldı o da kotadan dolayı bitmek üzere. Muşlu ne yapacak, karnınız açken ne yapacaksınız. Hz. Peygamber’in yoldaşlarından Ebuzer demiş ki ‘açken, eli kılıcına gitmeyene şaşarım.’ Açken isyan etmeyene şaşarım demiş. 7 Haziran”da sizler isyanınız göstermek istiyorsanız, sizi aç bırakanlara isyan etmek için AKP’yi sandığa gömmelisiniz. Sen beni aç bırakıyorsan, tarlama ekin ekemeyecek hale getiriyorsan, ben de sana ders veriyorum dememiz gerekir. AKP, HDP karşısında hezimete uğramalı, nerede yanlış yaptım diye kendini sorgulamalı.”
“BİRİNCİ SORUNUMUZ KARDEŞLİK”
Birinci sorunlarının barış ve kardeşlik olduğunu dile getiren Demirtaş, “Sizler 3 vekil gönderirseniz, parlamentoda daha güçlü, daha çok olacağız ve belki iktidara geleceğiz. O zaman hizmetlere Muş’tan, buralardan başlayacağız. Türkiye’nin her yerinde yoksulluğu bitirmek için en yoksul şehirlerden başlayacağız. Buralardaki yoksulluk hiçbir yerde yok. Birinci sorunumuz barış ve kardeşlik. Bunu da yeni bir anaysa ile yapacağız. Dağlardan kurşun değil, kuş ve kardeşlik sesi yükselecek. Barışı ve işizliği de birlikte çözeceğiz. HDP’nin zayıf olduğu yerde AKP’nin kendini güçlü hissettiği her yerde barış tehlikede olmuştur” dedi.
“UFAK ATIN CİVCİVLER YESİN”
Muş Havaalanı’nın AK Parti döneminde yapıldığına dair billboardlara asılan ilanlara atıfta bulunan Demirtaş, “Bakın, Muş Havaalanı’nı biz yaptık diyorlar. Billboardlarda asmışlar. Bunlardan büyük yalancı var mı? Muş Havaalanı’na 1992’den beri yolcu uçağı inip kalkıyor. Şimdi onu biz yaptık diyorlar. Atın atmayın demiyoruz ama ufak atın civcivler yesin” diye konuştu.
“IŞİD TECAVÜZ ORDUSUNA GİDEN TIRLARI DURDURACAĞIZ”
“İktidara gelirsek, IŞİD tecavüz ordusuna giden TIR’ları durduracağız” diyen Demirtaş şöyle konuştu:
“Güçlü bir HDP’nin varlığı IŞİD tecavüz ordusunun sonu demektir. Tecavüz ordusunu İslam ordusu diye yutturuyorlar. Bunlar İslam ordusuna kurban olsunlar. AKP bunlarla iş birliği yapıyor. AKP bize terörist diyebiliyor, cumhurbaşkanı, başbakan bana terörist diyebiliyor ama Şengal’de binlerce kadını kaçırıp tecavüz eden IŞİD barbarlarına terörist diyemiyorlar. Bu kadar içli dışlılar, bu kadar kardeş olmuşlar. Sizin sonunuzu biz getireceğiz, IŞİD’in sonunu da YPG ve YPJ kahramanları getirecek.”
CANLI YAYINA DAVET ETTİ
Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın kendisine iftira attığını söyleyerek canlı yayına davet eden Demirtaş, “Başbakan ve Cumhurbaşkanı iftira atıyorlar. Buradan onları canlı yayına davet ediyorum. Ahmet Hoca, başbakansın, profesörsün, kendine güveniyorsan, 2 saat canlı yayına çıkalım bütün memleket izlesin, hodri meydan. Eğer çekiniyorsan ben tek başıma konuşamam diyorsan cumhurbaşkanı da beraber gelsin. Gel meydanlara söylediğin yalanları, yüzüme karşı da söyle. Taksin kıblemizdir dediğimi, o yalanı gel bir de yüzüme karşı söyledi. Bunların kökü yalan. Bir Müslüman, kendine Müslüman’ım diyen birinin yapmaması gereken şey yalan iftira, kul hakkıdır ve hırsızlıktır. Bunlar ikisini de sonuna kadar yapıyorlar. Bir cumhurbaşkanı düşünün saz çaldım diye bana hakaret ediyor. Bir cumhurbaşkanı seviyeyi düşürecek hale gelmişse bundan bir hayır gelmez, artık ülkenin bundan kurtulması lazım” diye konuştu.
“BENİM ÇALDIĞIM HALKI COŞTURUYOR”
Kendisinin sadece saz çaldığını dile getiren Demirtaş şunları kaydetti:
“Ben çaldığım her şeyi söylüyorum, sende çaldıklarını söyleyecek cesaretin var mı? 17 Aralık operasyonu başladığında sen oğlunu arayıp evdeki paraları çıkarın evden dedin mi demedin mi? Önce bunun hesabını ver. Benim çaldığım değil senin çaldığın sorundur. Benim çaldığım halkı coşturuyor, senin çaldıkların ise halka kan kusturdu. Keşke sen de sadece saz çalsaydın. İktidarın, devletin gücünün ellerinden gittiğini anladılar. Ellerindeki devlet gücü kayboluyor. Şimdi gece gündüz ahlaksız bir şekilde bize saldırıyorlar. Her yerde HDP’yi nasıl durdurabiliriz diye bürolarımıza saldırıyorlar. Genel merkezimiz silahla taradılar. Bunlar 2 kişiydi ve biri tutuklandı biri bırakıldı. Bugüne kadar onun dışında tutuklanan 1 kişi dışında HDP’ye saldırdığı için gözaltına alınan 1 kişi yok. Cumhurbaşkanına karşı zafer işreti yaparsanız anında içeri alırlar. Ama HDP’ye bomba atanı bile yakalamadılar. Başbakan diyor ki biz kınadık. Ey Başbakan, ey Ahmet Hoca senin görevin kınamak değil yakalamaktır. Niye yakalamıyorlar. HDP bürolarını yakanlar sokaklarda özgürce dolaşıyor ve HDP’ye özgürce saldırabiliyorlar. AKP o kadar panik halindeki, devletteki gücünü kaybetmemek için her türlü saldırının önünü açmak için bu saldırıları beis görmektedir.”
“HDP’YE ÖZGÜRCE SALDIRIYORLAR”
HDP seçim bürolarına yapılan saldırılara da dikkat çeken Demirtaş, “Seçim bürolarımıza saldırdılar, evimizi polise bastıracak kadar çirkinleştiler. Hepsini yaparken de mağdurmuş gibi davranmaya çalıştılar. Ezilen, mağdur olan biz, ağlayan onlar. 7 Haziran’da ağlayacaksınız. AKP’ye oy verenlere demiyorum ama sarayda saltanat sürenler, sarayın bahçesinde otlanan davarlar ağlayacak. Halkın malını, mülkünü çalıp trilyonları götürdüğünüz için, bunun hesabını verdiğiniz için çok ağlayacaksınız. Bütün haram otları burnunuzdan fitil fitil getireceğiz” şeklinde konuştu.
Demirtaş, yaptığı konuşmanın ardından Diyarbakır’a gitmek üzere Muş’tan ayrıldı