HDP İzmir Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü, “Halkların Demokratik Partisi’nin bir sonuç almaya yaramayan, tuhaf bir eğlence olduğunu düşünenlere, bunu iddia edenlere bundan daha dinamik ve devrimci hiçbir gücün Türkiye’de olmadığını ispatladık. Marjinal hareket olmadığımızı halkımız ispat etti” dedi.
Resmi olmayan sonuçlara göre İzmir’den iki vekil çıkaran HDP’de coşku hakimdi. HDP İzmir Seçim Koordinasyon Merkezi’nde açıklama yapan HDP İzmir 1. Bölge 1.Sıra Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü, “Halkların Demokratik Partisi’nin bir sonuç almaya yaramayan, tuhaf bir eğlence olduğunu düşünenlere, bunu iddia edenlere bundan daha dinamik ve devrimci hiçbir gücün Türkiye’de olmadığını ispatladık. Büyük bir kitle hareketi olduğumuzu, marjinal hareket olmadığımızı halkımız ispat etti” derken, İzmir adayı Pınar Aydınlar ise resmi olmayan sonuçlara göre barajı geçen partisi için açıklama boyunca gözyaşı döktü.
ERTUĞRUL KÜRKÇÜ VE MÜSLÜM DOĞAN
26 adayla başladıkları seçim mücadelelerini iki milletvekili ile tamamladıklarını kaydeden Kürkçü, “Müslüm Doğan ve benim milletvekili olmaya hak kazandığımızı gayri resmi olarak anlıyoruz. Biz bu mücadeleye yalnız başımıza girdik, ne de bu sonuç yalnızca ikimizin eseri. Türkiye ölçeğinde bu seçim sonuçlarının milletvekilliklerine dönüşebilmesi için mücadele eden milyonlarca halkımızı Diyarbakır’da, Bingöl’de hayatlarını kaybeden parti üyelerimizi, her yerde yaralanan, ayaklarını, ellerini, gövdelerinin bir parçasını kaybeden yoldaşlarımızı sevgi ile anmadan olmaz. İzmir’de de il eş başkanımız ve diğer vekil adaylarımızla uzun bir mücadele yürüttük” dedi.
“MARJİNAL HAREKET OLMADIĞIMIZI İSPAT ETTİK”
Bugüne kadar Halkların Demokratik Partisi’nin vekille Meclis’te temsil edilmesine imkan vermeyen politik ve toplumsal tabloyu” hep birlikte değiştirdiklerini ifade eden Kürkçü, “Bunun Meclis’te bir iskemle ile ilgili olmadığını herkes biliyor. Bu, Türkiye’de bir yüksek kürsü elde etmekle ilgili. Özgürlük hareketi, Halkların Demokratik Partisi, Türkiye’nin bütün kaderini değiştiren bir atakla bu seçime girdi. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yekpare denilen iktidarının yekpare olmadığını hep birlikte gördük. Halkların Demokratik Partisi’nin bir sonuç almaya yaramayan, tuhaf bir eğlence olduğunu düşünenlere, bunu iddia edenlere bundan daha dinamik ve devrimci hiçbir gücün Türkiye’de olmadığını ispatladık. Büyük bir kitle hareketi olduğumuzu, marjinal hareket olmadığımızı halkımız ispat etti” diye konuştu.
“LAYIKIYLA YERİNE GETİRECEĞİZ”
Kürkçü sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu mücadelenin kaynağında yer alan Türkiye’nin Kürt halkına ve onların büyük mücadelesine saygıyla eğiliyoruz. Onlara eşlik eden Türkiye’nin ezilenlerine, İzmir’in bütün yoksullarına, zorunlu olarak partimize oy vermesi gerekmediği halde bunu yapan herkesin bu başarıda çok büyük katkısı var. Aldığımız görevi layıkıyla yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Karartma çabalarına rağmen ne kadar etkin rol oynadığımızı herkes gördü.”
“KENDİ HEDEFLERİMİZİN BİRAZ GERİSİNDEYİZ”
Bugünden itibaren Türkiye’de yeni bir dönem açıldığını söyleyen Kürkçü seçimin hale devam ettiğini belirterek Yüksek Seçim Kurulu resmen ilan edene kadar seçim görevlilerinin görevlerinden ayrılmamaları gerektiğini söyledi. İzmir’le ilgili seçim değerlendirmesi yapan Kürkçü “Beklediğimize yakın bir sonuç elde ettik. Daha iyi sonuç olabilirdi. 0’dan 2’ye çıkmak matematiksel olarak sonsuz başarı sayılır ama kendi hedeflerimizin biraz gerisindeyiz” ifadelerini kullandı.
Öte yandan HDP İzmir Seçim Koordinasyon Merkezi’nde toplanan partililer, merkeze kurulan televizyonla seçim sonuçlarını birlikte takip etti.