Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin milletvekili adayları, Midyat ilçesinde miting düzenledi.
HDP Midyat ilçe seçim komisyonu tarafından Nevruz alanında düzenlenen mitinge HDP Mardin milletvekili adayları Mithat Sancar, Gülseren Yıldırım, Erol Dora, Mehmet Ali Aslan ile birlikte Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol, DBP Mardin Eş Başkanı Ömer Öcalan, HDP Mardin il ve ilçe yöneticileri katıldı.
Miting alanındaki kalabalığa seslenen HDP Mardin milletvekili adayı Mithat Sancar, katılımcılara teşekkür etti. 7 Haziran seçimleri ile Mardin’den bir devrim mesajının gönderileceğini söyleyen Sancar, “Halkların arasına sınırlar çektiler. Şimdi o duvarları yıkmanın tam zamanıdır. Sadece seçim barajını değil, 7 Haziran seçimi ile birlikte halklar arasındaki korku duvarını da yıkacağız. Halkların kardeşliği serbest kalacak. 7 Haziran’da özgürlük ve kardeşlik mesajı verilecek” dedi.
Katılımcıları Süryanice, Arapça ve Kürtçe selamlayan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol ise, HDP‘ye katılanlara teşekkür ederek konuşmasına başladı. Akyol, "Önemli olan 8 Haziran sabahı barajı yıkmaktır. HDP meclise giremezse merkezi otorite daha da artacaktır. Yerel yönetimler güçlü olursa bütün sorunlar çözülür. Sorunların çözümü HDP’nin barajı aşmasına bağlıdır" diye konuştu.
Miting, Kürtçe müzik yapan grup ve sanatçıların sahne alması ile sona erdi.