Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde HDP kadın seçim bürosuna yapılan saldırı, protesto edildi.
Silvan ilçesi Bağlar Mahallesi Eğitim Caddesi üzerinde bulunan HDP kadın seçim bürosuna bir grup tarafından düzenlenen saldırının ardından, HDP ve DBP il örgütleri tarafından basın açıklaması yapılarak saldırılar protesto edildi.
Yapılan basın açıklamasına Diyarbakır DBP ve HDP il ve ilçe örgütleri, Silvan Belediyesi eş başkanlarının yanı sıra yüzlerce vatandaş katıldı.
İlk olarak kısa bir açıklama yapan DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Ali Şimşek, Kürt halkının tarihi bir süreçten geçtiğini ifade ederek “Bizler bu tür provokasyonlara karşı duyarlı olacağız. Özellikle ilçemizde son günlerde meydana gelen provokasyonların cevabını 7 Haziran seçimlerinde sandık başında vereceğiz” dedi.
HDP İl Eş Başkanı Gülşen Özer ise, "Saldırılar çoğunlukla kadın seçim bürolarına ve kadınlara yöneliktir. Bu barbar, kirli ve IŞİD zihniyetliler kadınlara saldırmayı çok seviyor. Son günlerde artan saldırılarla bu kendini belli ediyor. Kadınlara saldırmaları onların cesaretsizliğini ve korkaklığını gösteriyor. Bunlar hiçbir şekilde Kürt halkını korkutamazlar" diyerek, herkesi sağduyulu olmaya çağırdı.
Yapılan konuşmaların ardından HDP’liler seçim bürosunun kırılan camlarını temizledi.