Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkezi Kadın Koordinasyonu, MHP Milletvekili Meral Akşener ile ilgili kaset iddialarını kınadı.
HDP Merkezi Kadın Koordinasyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili ve Meclis Başkan Vekili Sayın Meral Akşener’in, A Haber Kanalı’nda Latif Erdoğan tarafından “bir kadına yakışmayacak” kasetlerinin olduğu iddiasıyla itibarsızlaştırılmaya çalışılmasını, Akşener’in kadın kimliğine yönelik cinsiyetçi bir saldırı olarak nitelendiriyor, Latif Erdoğan’ın Meral Akşener nezdinde tüm kadın siyasetçilerden derhal özür dilemesini talep ediyoruz” ifadesin kullanıldı.
“Kadın özgürlük mücadelesinin birikimi ve HDP’li kadınların onca yıllık mücadelesiyle, bugün, Halkların Demokratik Partisi, parti içinde ve dışında eşit temsil ve fermuar sistemini bir ilkeye dönüştürmüştür” denilen açıklama şöyle devam etti:
“Ancak, erkek siyasetin Meral Akşener’e yapılan saldırıya benzer saldırıları, kadınların siyasete ve karar alma mekanizmalarına ürkekçe yaklaşmalarına, o mekanizmalara giden yollarda engellerle karşılaşmalarına neden olmaktadır. Ataerkil zihniyetin, kadınları siyasette sindirmeye, siyasi alanı terk etmelerine mecbur bırakmaya yönelik çabaları, ideolojisi, bağlı olduğu siyasi geleneği ve zihniyeti ne olursa olsun kadına yönelik şiddet söz konusu olduğunda kadın dayanışmasını zorunlu kılmakta, kadınların ortak ve özgün mücadelesinin gerekliliğini ortaya koymaktadır.
Biz, HDP Merkezi Kadın Koordinasyonu olarak, kadınların hakarete ve şiddete uğramaksızın özgürce siyaset yapabildikleri, kendi gündemlerini yaratıp kendi sorunlarını konuşabildikleri bir siyasi alanın varlığına olan özlemimizle; erkekleri, siyasetteki kadınlara ’genel ahlak’ üzerinden tahakküm kurma alışkanlıklarını terk etmeye çağırıyoruz. Ülkemizde cinsiyet eşitlikçi ve demokratik bir anlayışın ancak bu şekilde tesis edilebileceğine inanıyoruz.”