IĞDIR (İHA) – Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) barajı aşması Iğdır’da coşkuyla kutlandı.
HDP tarafından Zübeyde Hanım Bulvarı’nda yapılan kutlamada parti flamalarının yanı sıra Türk bayraklarının da yer alması dikkat çekti. Kutlamalarda ilk olarak sahne alan Azeri asıllı milletvekili Kiznaz Türkeli’nin sergilediği Kafkas dansı büyük alkış aldı. Birlik ve beraberlik mesajı veren Türkeli, “Her türlü müziği dinlemede, her türlü oyunu oynamada dünyanın sonu mu geliyor? Bu kardeşliktir. Bu proje kendiliğinde çıkmamıştır. Bu Sayın Öcalan’ın kardeşlik projesidir. Biz seçim süreci boyunca hep yenilediğimiz söylemimiz olan Kürtlerin dili inkar ediliyorsa biz Kürt’üz, Azeri’nin, Şia’nın mezhebi inkar ediliyorsa, yok sayılıyorsa biz Şia’yız, Aleviler yok sayılıyorsa biz Alevi’yiz, biz halkız, biz siziz. Burada tüm halklar kazanmıştır. Dolayısıyla bütün halkların mücadelesini kutluyorum” dedi.
Iğdır’da seçilen milletvekili Mehmet Emin Adıyaman ise, bu seçimde halkın Türkiye demokrasi tarihine ismini altın harflerle yazdığını belirterek, “Türkiye tarihi bugünü; diktatörlerin, zalimlerin, Nemrut’ların alaşağı günü olarak yazacaktır. Bu devriminizi selamlıyorum. Burada Azeri, Terekeme, Göçmen, Ahıska Türklerine açıkça söylüyorum; bize oy veren vermeyen, bizi destekleyen desteklemeyen bütün Iğdır’ın milletvekilleriyiz, hepsinin başımız üstünde yeri vardır. Biz Iğdır’da tüm halkların temsiliyetlerinin ve inançlarının Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sözcüsü olacağız, savunucu olacağız, onun sözünü huzurunuzda veriyorum. Bugün Iğdır’da gerçekten büyük bir coşku var. Bugün yıllardır; ırkçı, asimilasyoncu, ret edici anlayışa dayalı siyaset mahkum olmuştur. Onun yerine enternasyonalizm, onun yerine hakların kardeşliği egemen olmuştur. Yaşasın halkların kardeşliği diyeceğiz bundan sonra” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından yerel sanatçıların seslendirdiği şarkılar eşliğinde halay çeken kalabalık, olaysız bir şekilde dağıldı.