Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Hatay’daki mitingi Türk bayrakları altında gerçekleşti.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlediği mitingde partililerine seslendi. Suriye’deki iç savaşa değinen Demirtaş, iktidara gelmeleri halinde Suriye’de ateşkes ilan edilmesini sağlamak için çalışacaklarını, Suriye’nin iç barışı için çalışmanın öncelikli amaçları olacağını kaydetti.
7 Haziran seçimleri için partililerine "Hesabınızı iyi yapın" diye seslenen Demirtaş, daha önce parti olarak seçime girmedikleri için baraj kaygılarının olduğunu belirterek, “Yadsımıyorum, hiçbir anket şirketi de ölçemiyor fakat HDP bıçak sırtında” diye konuştu.
Barajdan daha yüksek bir oranda oy almaları gerektiğini anlatan Demirtaş, partililerinden oylara sandıkta sahip çıkmalarını istedi. Kadınların ülkeyi değiştirecek en temel güç olduğunu söyleyen Demirtaş, Türkiye’de yeni bir kadın başbakanın, HDP’den çıkacağını dile getirdi.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Suriye’deki savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan göçmenlerin durumunu da değerlendirdi. Suriye’deki savaşın bitmesi halinde ülkelerine dönmek istemeyip Türkiye’de kalmak isteyen göçmenlere izin vereceklerini kaydeden Demirtaş, Suriyeli göçmenlere vatandaşlık vermek dahil olmak üzere sahip çıkacaklarını anlattı. Sınırın ötesinde, Suriye’de de barış için çalışacaklarını vurgulayan Demirtaş, IŞİD, El-Nusra, El-Kaide gibi cihatçı örgütleri bölgeden temizleyeceklerinin altını çizdi.
Öte yandan, mitinge katılanların taşıdığı HDP bayraklarının yanında Türk bayraklarının da yer alması dikkat çekti.