Genel seçimler için Kuşadası’na gelen HDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülden Kışanak’ı, Kuşadası Cemevi’nde, CHP’li Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı ve meclis üyesi Haydar Büyükdağ karşıladı.
Kuşadası Cemevi’nde, başlarında CHP’li Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı ve meclis üyesi Haydar Büyükdağ’ın bulunduğu ve Kuşadası, Davutlar ve Güzelçamlı’dan CHP üyesi olan çok sayıda kişi tarafından karşılanan HDP’li Kışanak, yine CHP’li Başkan Yardımcısı Haydar Büyükdağ’dan yakın ilgi gördü. Büyükdağ, Kuşadası’ndaki seçim çalışmaları sırasında HDP’li Kışanak’ın yanından ayrılmadı.
CHP’liler, 3 gün önce CHP Aydın milletvekili adayı Hüseyin Yıldız’ın Cemevi’ni ziyaretinde sadece 11 kişinin bulunduğuna dikkati çekerek, yaşananlara tepki gösterdi.
CHP’Lİ İKİ MECLİS ÜYESİNDEN SERT MESAJLAR
Karşılamaya, iki CHP’li meclis üyesi de tepki gösterdi. Cem Arslan ve Bilgehan Algan, HDP’nin seçim çalışmalarına CHP’li başkan yardımcısı Haydar Büyükdağ’ın katılmasını eleştirdi. CHP’li Meclis Üyesi Cem Arslan, facebook hesabından yaptığı paylaşımda, “CHP’nin oklarından birisinin milliyetçilik olduğunu kimse unutmasın. Ancak bizim milliyetçiliğimiz kafatasçılık değil, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü savunmaktır. Bu bayrak altında yaşayan her birey kardeşimizdir. Bölücü terör örgütünü destekleyenler ve bunlara fırsat verenler, karşılarında bizi bulacaklardır...“ ifadelerine yer verdi. Bir diğer CHP’li meclis üyesi Dr. Bilgehan Algan da yaşananlara tepki göstererek, “Din siyasete araç olmaz ve izin de verilmemelidir. Kutsal kitaplar, ibadet yerleri manevidir, şahıslar ve partiler tarafından seçim zamanlarında kullanılmamalı ve kullandırılmamalıdır. Hele laikliğin savunucusu biz CHP üyelerinin de bu konuda daha dikkatli olup ötekileştirme oyunlarına gelmeyip kardeşlik ve birleştiricilik bilincinden sapmamamız gerekmektedir“ dedi.