HDP Antalya Milletvekili adayı Saruhan Oluç, seçim çalışmalarını tarihi Kaleiçi’nde sürdürdü.
Halkların Demokratik Partisi(HDP) Antalya birinci sıradan milletvekili adayı gazeteci-yazar Saruhan Oluç, seçim çalışmalarına devam ediyor. Oluç, tarihi kale içinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. HDP’nin kurucularından olduğunu hatırlatan Oluç, barajları aşma iddiası ile yola çıktıklarını söyledi.
Antalya’dan 14 aday ile en iyi sonucu almayı hedeflediklerini kaydeden Oluç, ziyaretlerinde herkesin HDP’nin farkında olduklarını belirtti.
Türkiye’de herkesin konuşmak, tartışmak, birbirini tanımak, dokunmak istediğini belirten Oluç, "Bu durumun Türkiye’nin toplumsal barışı ve siyasetin normalleşmesi açısından çok önemli bir gelişmedir. Antalya çok kozmopolit bir şehir. Buradan aday olmak güzel. Türkiye’nin bütün farklılıklarını Antalya’da yaşıyorsunuz. Bu yapıya uygun politikaları konuşuyoruz. İyi bir sonuç alacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.
"BARAJI KOLAY AŞABİLİRİZ"
Alan çalışmalarında olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Oluç, "Bu olumlu tepkiler son güne kadar devam ederse, yanlış bir politika izlemediğimizi, Türkiye için faydalı şeyler düşündüğümüzü, doğru proje ve önerilerimizi iyi anlatabilirsek, bu durum barajın kolay açılabileceğini sonucu ortaya çıkaracaktır. HDP’nin mecliste yer alması siyasetin normalleşmesi adına önemli bir adımdır. Barışın ve çözümün sağlanması için önemli bir adımdır. Demokratik bir anayasa yapılması doğrultusunda önemli bir meclis dengesinin oluşması demektir" diye konuştu. Başkanlık sistemine karşı olduklarını ve halkın daha çok katılımını sağlayan bir düzeni desteklediklerini ifade eden Oluç, "HDP’nin mecliste olması, demokrasi, özgürlük, eşitlik, barış, adalet konusunda çağdaş demokrasilerde yaşanan taleplere doğru Türkiye’nin gelişmesi demektir. Bu noktada biz önemli bir rol oynayacağız. Biz Türkiye’yi yönetmeye de adayız. İnsani ve etik değerleri çiğnemeden bunları yücelterek genişleterek ülkemizi yönetebileceğimiz iddiasıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.
ANTALYA’NIN SORUNLARI
Antalya’nın turizm alanında ciddi gelişmeler yaşamasına rağmen önemli sorunlar yaşadığını da dile getiren Oluç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Turizm emekçilerin sorunu var. Sezon dışında çalışma imkanları olmuyor. Bu noktada güvencenin oluşturulması gerekiyor.Her şey dahil model ise küçük esnaf açısından büyük sorun teşkil ediyor. Turizm yatırımı yapılırken doğanın tahrip edilmemesi gerekiyor. Tarım alanında seracılık yapanların üretici birliklerinin gelişmemesinden dolayı kayıpları olduğunu görüyoruz. Serada çalışan işçilerin sosyal güvenlik sorunları var. Antalya’da yenilenebilir enerjinin halkın hizmetine sunulması büyük önem taşıyor. Bu sorunları konuşuyoruz, tartışıyoruz."