Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çanakkale İl Başkanı İsmet Balkan, HDP’nin barajı geçmesi üzerine pilav dağıtan CHP’li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a tepki gösterdi.
MHP Çanakkale milletvekili seçilen İ. Kürşat Tuna ile beraber parti binasında basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı İsmet Balkan, “Dün bir pilav dağıtımı oldu. HDP’nin meclise girmesi kutlanmış. Böyle bir şeyin kabul edilmesi mümkün değil. Ben şimdi sizlerin huzurunda şunu soruyorum; CHP’ye oy verenler acaba HDP ile bütünleşmek için mi oy kullandılar? Bebek katili, binlerce şehidimizin katili Öcalan’ın partisi olan HDP’ye, CHP yöneticileri nasıl oluyor da sıcak bakıyorlar? Nasıl oluyor da onların dış güçler tarafından desteklenerek meclise girmelerini kutluyorlar? Ne demek istiyorlar? Ne mesajı veriyorlar? Ben buradan CHP’ye oy verenlerin bunu değerlendirmelerini istiyorum. Artık Türkiye’de bir bölme zihniyeti vardır. Bir de Türkiye’nin misak-i milli sınırlarını koruyan zihniyet vardır. Ve bu koruma olayını düşünen tek parti MHP’dir. Türkiye’yi bölme politikalarını halkın önüne koyan bir AKP, CHP ve HDP vardır” dedi.
"OYLARIMIZI ARTTIRDIK”
MHP İl Başkanı İsmet Balkan, “Çanakkale’de oylarımızın artmış olması ve insanların bize güvenmiş olmasından dolayı çok mutluyuz. İlçelerimizde de çok güzel bir çalışma ortaya koyduk, fakat yeni bir teşkilattık. 1 Şubatta yeni yönetim olarak görev aldık ve o günden bu zamana kadar hep teşkilatımızı yukarıya çekmek için gayret gösterdik. Fakat şunun eksikliğini hep gördük çalışmalarımızda. Çanakkale’de 4 yıl boyunca biz milletvekilsiz bir MHP teşkilatıydık. Ve bu 4 yıl boyunca MHP teşkilatlarımızdan çok şey götürmüş. Fakat biz bunu kapatmaya çalıştık ve oy oranlarımızı çok ciddi bir şekilde yüzde 45 oranında arttırdık. Bu aslında hem vekillerimizin ve teşkilatlarımızın doğru tespiti. Yalnız şunu da ifade etmeden geçemeyeceğim. Maalesef çok da eşit bir ortam bulamadık Çanakkale’de. Yani iktidar partisi gücüyle, devlet kurumlarını seçime sokarak ve sanayi kuruluşlarından da destek alarak seçimi geçirmiştir. Bu süreçte haksız ve demokratik olmayan bir tutum sergilendi Çanakkale’de. Bunu kesinlikle kabul etmemiz mümkün değildir. Bunları bizlerin dışında söyleyende olmadı ve bundan hiçbir şekilde memnun değiliz. Artık Cumhuriyet’in sütunlarını, Atatürk’ün ilkelerini tekrar inşa etmek için çaba gösterilmesi gerekiyor. Aksi takdirde ortaya çıkacak sonuçlarda yarınla ışık tutacak sonuçlar olmayacaktır” diye konuştu.
“HDP’NİN NEREDEN GELEN OYLARLA BARAJI GEÇTİĞİ BELLİ”
CHP’li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın dün Cumhuriyet Meydanı’nda HDP’nin barajı geçmesi sebebiyle pilav dağıttırmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan İ. Kürşat Tuna, “Dikkat ederseniz. Seçim sonuçlarına baktığınızda CHP’de ülke genelinde bir düşüş var. Orandan ziyade seçmen sayısında artış olmasına rağmen CHP’de ciddi bir seçmen kaybı var. Aslında HDP’nin nereden gelen oylarla barajı geçtiği belli. Hal böyleyken Çanakkale belediye başkanının kalkıp, ‘Çok şükür HDP’de barajı geçti’ diye pilav dağıtması trajik komik bir durum” şeklinde konuştu.