Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı M. Hilmi Güler, AK Parti’nin Ordu’daki seçim çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla şehre geldi.
Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı M. Hilmi Güler, Ordu’ya gelişinin ilk günü Başbakan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Adayı Numan Kurtulmuş’un Ünye ilçesinde esnafının ileri gelenleri, iş adamları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile partililerin katıldığı kahvaltıya katıldı. Kahvaltıda bir konuşma yapan M. Hilmi Güler, Ordu’nun son 50 yıldır beklediği yatırımların bir çoğunun kazandırıldığını, bazı yatırımlarında tamamlanmak üzere olduğunu hatırlattı. Artık yeni yatırım ve hizmetler talip edilen bir döneme girildiğini belirten Güler, yeni hedefin hızlı tren olduğunu belirterek, bunun fizibilite çalışmalarının ve proje hazırlıklarının sürdüğünü kaydetti. Yeni dönemde Ünye’nin doğalgaza kavuşması dileğinde bulunan Güler, “Benim bakanlığım döneminde Ünye’nin girişine kadar doğalgazı getirmiştik. Bundan sonraki süreçte doğalgazın ilçeye yayılması zamanı geldi” dedi.
Numan Kurtulmuş’un Ordu ili için büyük kazanç olduğunu, kendisini yıllardır tanıdığını, bilgi ve birikimi ilme Türkiye’ye ve Ordu’ya büyük yararlar sağlayacağını dile getiren Güler, “Numan Kurtulmuş’a sahip çıkmalıyız. Memleketimizin evladı olarak o bizim canımız, ciğerimiz. Kendisinin her zaman başarılı olmasını gönülden arzu ediyorum” diye konuştu.
Güler, kahvaltının ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile birlikte esnaf ziyaretlerinde bulundu. Esnafın büyük ilgisi ile karşılanan Kurtulmuş ve Güler, vatandaşlara karanfil takdim ettiler.