AK Parti İzmir milletvekili adayı İbrahim Turhan, "Bizim bir tek tercihimiz var, o da milletten yana. 28 Şubat sürecinde millet diyenin başına mutlaka bir şey geldi, o dönemde ben de mağdur oldum" dedi.
Foça’da sivil toplum kuruluşu temsilcileri, turizmciler ve AK Parti İlçe Teşkilatı üyeleriyle bir araya gelen İbrahim Turhan, Karşıyakalı olduğu için çocukluğunda Foça’ya çok sık geldiğini, burada hala tanıdıklarıyla dostluğunun sürdüğünü söyledi. “Bizim bir tek tercihimiz var, o da milletten yana” diyen Turhan, 28 Şubat sürecinde millet diyenin başına mutlaka bir şey geldiğini, o dönemde kendisinin de mağdur olduğunu ifade etti. AK Parti iktidarında yaşanan küresel krizlerin Türkiye’yi teğet geçtiğini belirten Turhan, bu krizlerin siyasal istikrar sayesinde atlatıldığına dikkat çekti. Türkiye’nin G 20 dönem başkanlığını yürüttüğünü hatırlatan Turhan, Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı, Borsa İstanbul Başkanlığı gibi görevlerde bulunduğunu hatırlatarak, “Siyasete atıldığımda bana ‘Türk Lirası’na imza atan kişisin. Borsa İstanbul’un başkanısın. Bu görevler bırakılıp siyasete atılır mı’ diyenler oldu. Biz de vatan kutsaldır. Memleket, ülke tehlikeye girdiğinde ne makam, ne para bakmam. Nerede ihtiyaç olursa oraya koşarız. Bugün memleket tehlikede. Cenazelerinde bir araya gelmeyen, bayramlarda birbirlerinin elini sıkmayanlar bir araya geldi. Ne oldu da bunlar bir araya geldi. Üst akıl bunları bir araya getirdi. Birde bir arada bulunun dedi. Şimdi hepsi beraberler” diye konuştu.
"İZMİR BOŞ VAATLERE ALDANMAZ"
CHP’nin birtakım vaatlerde bulunduğunu hatırlatan Turhan, bunu başka yerde söyleseler belki milletin aldanacağını, ancak İzmir’de kimsenin inanmadığını ifade ederek şunları söyledi:
“Asgari ücretin bin 5 lira olacağını vaat ediyor. İzmir’de kaç yıldır iktidardasın. Burada asgari ücreti 1,5 lira yapsana, niye yapmıyorsun. Mazotun litresini 1,5 lira yapacağım diyor. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu lütfen akıllı ol. Mazot dediğin şey Arap ülkelerinden geliyor. Türkiye’de en pahalı suyu İzmir’de satıyorsun. O suyu da AK Parti’den alıyorsun. Suyun gediği barajı biz yaptık. Karşıyaka’da bir afiş gördüm geçtiğimiz günlerde. Avrupalı Karşıyaka diyorlar. Avrupalı dedikleri Venedik. İzmir’i Venedik’e çevirdiler.”
CHP, MHP ve HDP’nin Türkiye’ye önerdiği modelin kaos olduğunu söyleyen Turhan, ülkenin koalisyonlardan az çekmediğini ifade etti. “Bugün bana oy verin diyen Kılıçdarğlu SSK’yı batırdı” diyen Turhan, bugün her vatandaşın istediği hastanede tedavi olabildiğini dile getirdi. Eskiden insanların hastanelerde rehin kaldığını anlatan Turhan, “Bu işin şakası yok. Kaldı 3 gün. Yabancılar bana ‘koalisyon olacak mı’ diye soruyorlar. Türkiye’nin istikrara ihtiyacı var” diye konuştu.
Turhan, daha sonra Foça’da esnaf ziyaretinde bulundu. Turhan, Foça’dan önce İzmir’de Kestane Pazarı Derneği’ni ziyaret etti. Yönetim kurulu ve üyelerle bir araya gelen Turhan, Kestane Pazarı Derneği’nin öğrenci yetiştirmede önemli görevler üstlendiğini söyledi.