AK Parti İzmir Milletvekili Adayı İbrahim Turhan, “Menderes ilçesinin sahil şeridinin Seferihisar’dan Selçuk’a kadar tıpkı Antalya’da olduğu gibi dinlenme tesisleri ile beş yıldızlı otellerle kongre merkezleriyle dolup taşmasını istiyoruz” dedi.
Menderes Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Uçurtma Şenliği, Özdere Orta Mahalle Gençlik Parkı ve Sahili’nde kutlandı. İzmirlilerin ilgi gösterdiği etkinliğe AK Parti İzmir Milletvekili adayı Doç.Dr. İbrahim Turhan da katıldı. Özdere’de vatandaşla kucaklaşan Turhan, çocuklarla birlikte uçurtma uçurdu. Etkinlikte konuşan İbrahim Turhan, Menderes Menderes olalı böyle bir güzellik görmediğini belirterek "Menderes ilçesinin sahil şeridinin Seferihisar’dan Selçuk’a kadar tıpkı Antalya’da olduğu gibi dinlenme tesisleri ile beş yıldızlı otellerle kongre merkezleriyle dolup taşmasını istiyoruz” diye konuştu.
YENİ KALKINMA MODELİ
Turhan, buradaki temaslarının ardından turizm işletme sahipleri ile bir araya geldi. Turhan, 7 Haziran seçimleri sonrası Ege Bölgesi, özellikle de İzmir için yeni bir kalkınma modelini hayata geçireceklerini dile getirerek şunları söyledi: ’Bunun önemli ayaklarından biri turizm olacaktır. Hizmet sektörü bizim için çok önemli. Hizmet sektöründe şuan mevcut durumdaki tablonun İzmir’in potansiyelinin altında olduğunu düşünüyorum. Geçen yıl ülkemize 80 milyon ziyaretçi geldi, İzmir’in buradaki payı bir hayli düşük. Hâlbuki İzmir’de müthiş bir turizm potansiyeli var. Sadece doğa turizmi yapmak yetmez, İzmir’i mutlaka kongre turizmine açmamız gerekiyor. İzmir aynı zamanda medeniyetler turizmine de elverişli bir coğrafya.’’