Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, muhalefetin Gezi ve Kobani olayları karşısında takındığı tavrı eleştirerek, “Muhalefet bunları yapanları alnından öptü. Gezi ve Kobani olayları olmasaydı bu ülkeye kaç bin okul, kaç bin hastane, kaç bin postane, kaç üniversite yapılırdı. Matematik bilenler bunu hesap etsin” dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Kocaeli ve Yalova’da seçim çalışmalarını yürüttü. Temaslarının ardından Gebze’ye gitmek üzere feribota binen Güllüce, İzmit Körfez Geçiş köprüsünü izledi.
Feribotta yaptığı açıklamalarda muhalefeti eleştiren Güllüce, “Muhalefet durduracağım falan diyor ama durduracakları yok köprü çok hızlı ilerliyor. Niye durduracak diye de 78 milyon insan bir sorsa. Bu köprünün kime ne zararı var diye. 3. Boğaz köprüsü, 3. Havalimanının durdurulması çabaları devam ediyor. 3 katlı tünel ve izmir otoyolunu da durdurmaya çalışıyor. Bu ülkede hiçbir iş yapmayalım. Yapılan her işin önüne de duralım. Memleket kalkınacak” ifadelerini kullandı.
Muhalefetin gezi olayları sırasında takındığı tavrı da eleştiren Güllüce, “Ambulans yakaları ve otobüs yakanları muhalefet gitti alnından öptü. Bunlara ‘gezi kahramanları’ dedi. Kaç yüz milyar dolar bu ülkeye zarar verildi. Peşinden Kobani geldi. Gezicilere baktılar ‘biz de bunu yaparız’ dediler. Onlar da gitti belediye binalarını yaktılar, Anadolu’yu yaktılar. Gezi olayları ve Kobani olaylarının bu ülkeye kaç milyar dolar zarar verdi. Bu parayla kaç yüz tane hastane yapılırdı. Kaç yüz tane gemi alınırdı. Kaç bin tane okul yapılırdı. Bunu herkes hesaplasın. Gezi ve kobani olayları yüzünden bu ülke kaç bin okul, kaç bin hastane, kaç bin postane, kaç üniversite yapılamadı. Edirne’den Kars’a kadar kaç tane raylı sistem yapılırdı” şeklinde konuştu.