Çevre ve Şehircilik Bakanı ve AK Parti 1. bölge milletvekili adayı İdris Güllüce, Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti.
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ederek burada sanayicilerle bir araya geldi. Güllüce, meslek liselerine duyulan ihtiyaçtan bahsederek, “Meslek Lisesi Memleket Meselesi sözünün altına 1 milyar tane imza atarım. Biz üretmemişiz. Bin yıldır üretme kültürümüz olmamış. Cephelerde savaşmaktan vatanımızı korumaktan bizim vatanımız, toprağımız korunsun diye şehit olmaktan üretmeye, teknolojiye zaman bulamamışız. Ama şimdi hızla üreten insanlarımızı artırmamız lazım” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Güllüce’ye sanayiciler adına Tuzla Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Recep Bilal Hancı tarafından plaket olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Lefkoşa’da dikilmek üzere bin ağaç takdim edildi. Toplantının ardından Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Recep Bilal Hancı, sanayi ile ilgili olarak Güllüce’ye bilgi verdi.
Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Güllüce, “Çok keyif aldım. Mutluyum. Niçin. Yani eski Türkiye ile yeni Türkiye’nin farkını görüyorsunuz. Dev tesisler oluşmuş. Modern tesisler oluşmuş. Bir zamanlar kuru üzüm incir satan Türkiye’den, 1 buçuk milyar dolarlık ihracat yapan bir organize sanayi olmuş buralar. Bunlar bu ülkeyi seven 78 milyonu kardeş bilen herkesi mutlu eder. Bunlar sevinç verici. Ülkemiz adına gurur verici güzellikler. 2023’de 500 milyar dolar diyoruz AK Parti olarak. Sanıyorum 2023’e kalmayacağız daha erken sağlayacağız bunu” şeklinde konuştu.