Semih ŞAHİN/BURSA, () - İYİ Parti Bursa İl Teşkilatı, İYİ Parti Bursa Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve Grup Sözcüsü Mehmet Temirtaş'ın trafikte saldırıya uğramasıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Heykel'de toplanan parti üyeleri, yaşanan çirkin saldırıyı kınadı.  

İYİ Parti Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi  ve Grup Sözcüsü Mehmet Temirtaş, geçtiğimiz günlerde trafikte saldırıya uğradı. Saldırganların önce Temirtaş’ın evinin önünde aracına çarptıkları, daha sonra araçtan inerek Temirtaş’a taş ve sopalarla saldırdıkları olaya, İYİ Parti Bursa  İl Başkanlığı ve CHP Bursa İl Başkanlığı tepki göstererek basın açıklaması yaptı. Heykel Tarihi Belediye Binası önünde yapılan basın açıklamasına İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Yüksel Özkan,  İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'in yanı sıra parti mensupları ve vatandaş katıldı.

Yapmış olduğu açıklamada çirkin saldırıyı kınayan İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır, "Bu menfur saldırıyı esefle karşılıyor ve şiddetle kınıyoruz. Bu tür anlayış ve davranışı bütün varlığımızla lanetliyoruz. Milletimiz her zamankinden daha fazla sevgi ve birlik diline ihtiyaç duymaktadır. Türkiye'nin acilen normalleşmeye ihtiyacı olduğu bu dönemde, bizler asla kutuplaştırıcı siyaset dilinin bir parçası olmayacağız. Yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen, milletimizin arzu ettiği birlik ve huzur ortamının tesisi için sabır, ve kararlılıkla her zamankinden daha fazla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Adaletin tecelli edeceğine inandıklarını belirten Yahya Bahadır, "Bursa Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve Grup Sözcüsü sayın Mehmet Temirtaş'a yapılan bu saldırının bütün boyutlarıyla aydınlatılmasını, saldırıyı yapanların planlayıcılarıyla birlikte yargı önüne çıkarılarak, kamu vicdanını rahatlatacak şekilde hak ettikleri cezayı almaları kamuoyunun en temel beklentisidir" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI