Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yaşananların sadece bir darbe girişimi olarak görülmemesi gerektiğini belirterek, 15 Temmuz’un Haşhaşilerin, terör örgütlerinin ve onun dış mihraklarının bir işgal harekatı olduğunu söyledi.
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin’in Erdemli ilçesinde ’Demokrasi Nöbeti’ tutan vatandaşlara hitap etti. Demokrasi nöbeti tutan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Elvan, "Türkiye’yi uçurumun eşiğinden sizler kurtardınız. Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşu, sayın başbakanımızın dik duruşu, hükümetimizin dik duruşu emniyet güçlerimizin, darbe girişimine karışmayan silahlı kuvvetler içerisindeki yiğit subaylarımızın ve milletimizin topyekün el ele kol kola, omuz omuza mücadelesiyle bu Fetullahçı terör örgütünün üstesinden birlikte geldik" dedi.
Türk milletinin böyle bir ihanet şebekesiyle tarihinde karşılaşmadığını ifade eden Elvan, "Böyle bir ihanet şebekesi, böyle bir Haşhaşi gurupla biz karşılaştık mı? Karşılaşmadık. Onun için bunlara verilmesi gereken en ağır ceza ne ise vereceğiz Allah’ın izniyle. Ve bunların kökünü kazıyacağız" diye konuştu.
"Demokrasi şehitlerinin yeri Çanakkale Şehitlerinin yanıdır"
İşte bizim yiğit milletimiz, o tankların altına yatan, o tankların üzerine çıkarak, o uçaktan atılan bombalara karşı imanlı göğsünü siper ederek, bu vatan için bu millet için, bu devlet için şehit oldular. Tam 238 şehit verdik. Allah cennet mekan eylesin. O şehitlerimizin yeri Çanakkale’deki şehitlerimizin yeridir. O şehitlerimizin yeri Kurtuluş Savaşı’nda mücadele edip şehit düşen kardeşlerimizin yeridir. Ruhları şad olsun. Atalarımız Çanakkale’de ’Çanakkale geçilmez’ demişti. Evet sizlerde şunu söylediniz, ’Demokrasi geçilmez’ dediniz, ’Milli irade geçilmez’ dediniz, ’Türkiye asla geçilme’ dediniz. O Haşhaşilere, o terör örgütü mensuplarına,o dış mihraklara bunları söylediniz, söylemeye de hep birlikte devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
"Bu sadece bir darbe girişimi değildir"
Yaşananları sadece bir darbe girişimi olarak görülmemesi gerektiğini anlatan Elvan, "Bu aynı zamanda Haşhaşilerin, terör örgütlerinin ve onun dış mihraklarının bir işgal harekatı idi. Ama başaramadılar, başaramayacaklar sevgili kardeşlerim. Kurtuluş Savaşı ruhunu istiklalimiz için, istikbalimiz için hep birlikte başkomutanımız başta olmak üzere onun önderliğinde devam ettireceğiz" dedi.
Bahçeli ve Kılıçdaroğlu’na Övgü
Vatandaşlara hitap eden AK parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan da konuşmasında MHP Lideri Devlet Bahçeli ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan övgüyle bahsederek, "Fetö’nün darbelerinden korkmayan adam gibi adam, devletin adamı Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeliye’de Erdemli’den selam olsun. CHP Genel başkanı sayın Kılıçdaroğlu’na da buradan selamlar gönderiyoruz" şeklinde konuştu.
Mersin Valisi Özdemir Çakacak ise birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.