Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Ağrı’da teröristlerle girdikleri çatışmada yaralanan 4 askeri ziyaret etmek için Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne (GATA) geldi.
7 Haziran seçimleri için ittifak yapacaklarını açıklayan iki parti lideri Kamalak ve Destici, Ağrı’daki çatışmada yaralanan 3’ü uzman çavuş 4 askeri, tedavi gördükleri GATA’da ziyaret etti.
Yarım saatlik ziyaretin ardından GATA önünde makam aracından inerek gazetecilere açıklama yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Ağrımızda istenmeyen menfur saldırı gerçekleşmiştir. Her ne olursa olsun bir kısım bu ülkenin insanı -niye o duruma düşürüldü bilemiyoruz- hayatını kaybetmiştir, askerimiz de yaralanmıştır. Öncelikle Türkiye’ye geçmiş olsun diyoruz" diye konuştu.
Çözüm sürecini baştan beri endişe ile takip ettiklerini belirten Kamalak, "Yazık ki işler o noktaya doğru gidiyor gibi. Netice itibarıyla bizim Saadet Partisi olarak söyleyeceğimiz şey: Devlet vatandaşlarının temel haklarını pazarlık konusu yapamaz, öbür taraftan ülkenin herhangi bir yerinde devlet zaafiyetine yol açacak davranış içinde de bulunamaz. Hukuk devleti bir taraftan hukuku gözetirken öbür taraftan da devlet olma vazifesini tam olarak ifa etmelidir" ifadelerini kullandı.
BBP GENEL BAŞKANI DESTİCİ: "TERÖR ÖRGÜTÜ BÖLGEDE ZİYADESİYLE VARLIĞINI DEVAM ETTİRİYOR"
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise, yaralı askerlere, "geçmiş olsun" dileğini ileterek, "Allah’tan acil şifalar diliyorum. Durumları gayet iyi, bir uzman çavuşumuz yoğun bakımda ama onun da hayati tehlikesinin olmadığını bildirdiler. Hem üsteğmen olan kardeşimiz hem diğer iki uzman çavuş gayet güzel servisteler, durumları iyi, herhalde de birkaç güne taburcu edilirler" dedi.
"Bu hadisenin nasıl olmuştur?" diye soran Destici, "Bunun mutlaka aydınlatılması ve net bir şekilde ortaya konması lazım. Çünkü hem hükümet kanadından hem de Ağrı kaynaklarından çok farklı bilgiler gelmektedir ama neticede şu gerçek ortadadır: Terör örgütü bölgede ziyadesiyle varlığını devam ettirmektedir. Yani çözüm sürecinde dedikleri gibi ne çekilme ne silah bırakma olmamıştır. Tam tersine daha da güçlendikleri ve istedikleri zaman eylem yapabilecekleri gibi bir güçleri olduğunu burada da çok net bir şekilde göstermişlerdir" ifadelerini kullandı.
"Bölgenin çözüm süreci adı altında maalesef PKK’ya terk edildiğini, diğer grupların da onların himayesine bırakıldığını" savunan Destici, şunları kaydetti:
"Seçim öncesi provokasyonların olacağı çok açık şekilde ortada. Hem askerlerimize geçmiş olsun derken öbür taraftan bu olayın mutlaka tüm çıplaklığıyla aydınlatılmasını ve bundan sonra eşkıyaya, PKK’ya, o bölgede varlığına ne adına olursa olsun tahammül edilmemesini ve mutlaka gereken cevabın verilmesini BBP olarak bekliyoruz. Terörle mücadele konusunda da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devletimizin ve TSK’nın yanında olduğumuzu, hükümetin de eğer inandırıcı adım atmaları durumunda terörle mücadelede onların da yanlarında olacağımızı ifade ediyorum. Şu andaki adımları yanlış bulduğumuzu, bu yanlıştan behemehal dönülerek gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini, özellikle bölge insanının da şartları ve geleceği düşünülerek mutlaka bunların ivedilikle yerine getirilmesini bekliyoruz."
MUSTAFA KAMALAK’TAN "ESNAF BAKANLIĞI" TAAHHÜDÜ
Açıklamaların ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak ile BBP Genel Başkanı Destici GATA’nın karşısındaki Gülhane Taksi Durağı’nı ziyaret etti. İki lider taksicilerle çay eşliğinde sohbet etti.
"2 milyon esnafımızın sıkıntılarını biliyoruz" diyerek sözlerine başlayan Mustafa Kamalak, "İnşallah onları çözmek için bir ’Esnaf Bakanlığı’ kurmayı taahhüt ediyoruz. Esnaf Bakanlığı’nı kuracağız" dedi. Kamalak, bunun üzerine takcilerden "çok güzel olur" karşılığını aldı.
Dört asker, cumartesi sabahı, Ağrı’nın Diyadin ilçesi’ne Yukarıtütek köyünde, PKK’lılarla girdikleri çatışmada yaralanmıştı. Genelkurmay Başkanlığı, ambulans uçakla Ankara’ya getirilen 3 askerin yaralarının hafif olduğunu, birinin ameliyata alındığını açıklamıştı. Çıkan çatışmada 4 PKK’lı ise öldürülmüştü.