Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, üreticilerin daha çok para kazanmasının boynunun borcu olduğunu belirterek “Asla ve asla Anamur muzunu çikita muzuna ezdirmeyeceğiz” dedi.
Mersin’in Anamur ilçesinde partisinin Yeni Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, beyaz bir sayfa açtıklarını belirterek oy istedi. Partililerine seslenen Kılıçdaroğlu, daha önce CHP’ye oy vermemiş insanları ikna etmeleri gerektiğini söyledi.
Türkiye’ye yerleşen 1 milyon Suriyeli için 5,5 milyar dolar harcandığını söyleyen Kılıçdaroğlu, ülkede 6 milyon 200 bin işsiz olduğunu, AK Parti’ye 13 yıl kredi verdiklerini anlattı. Kılıçdaroğlu, “Yoksulluğu tarihe gömeceğim” ifadesiyle, iktidara gelmesi halinde ülkedeki her vatandaşın en az 720 lira geliri olacağını ve ülkede yoksul kalmayacağını öne sürdü.
“HARCAMAYI KADIN BİLİR”
CHP’nin iktidara gelmesi halinde sosyal yardımlaşmanın kesileceğini iddia edenlere cevap veren Kılıçdaroğlu, sosyal yardımların 2 katına çıkarılacağını savundu. Aile sigortası getireceklerini ve kadınlara bankadan para yatırılacağını belirten Kılıçdaroğlu “Neden kadına yatırıyoruz? Çünkü evin giderini, gelirini her şeyini en çok kadın bilir. Harcamayı kadın bilir” diye konuştu.
“REFERANDUM YAPACAĞIZ”
Vaatlerini sürdüren Kılıçdaroğlu, emekliye 2 maaş ikramiye sözünü yineledi. Taşeron işçilik sistemini de kaldıracağını söyleyen Kılıçdaroğlu, varlık yönetim şirketlerini aradan kaldırarak faiz borçlarının yüzde 80’ini sileceklerini ifade etti. Doğal yaşama da değinen Kılıçdaroğlu, tabiatı tahrip eden uygulamalara izin vermeyeceklerini, geçtiğimiz günlerde temeli atılan Akkuyu Nükleer Santral gibi projeler için de halka gidip, referandum yapacaklarını söyledi.
“BOYNUMUZUN BORCU”
Anamurlu çiftçilere seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“Türkiye’yi besleyen çok güzel markalarınız var; birisi de Anamur muzu. Zaman zaman kontrolsüz ithalatla bunu sınırlamak istiyorlar ama ben bundan kesinlikle eminim; aroması güzel, tadı güzel bir muzunuz var. Üreten herkese şükran borçluyuz onların daha fazla kazanması, üretmesi bizim boynumuzun borcudur. Asla ve asla Anamur muzunu çikita muzuna ezdirmeyeceğiz.”