CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Umarım Türkiye’de 77 milyon insanın Nilüfer’deki gibi gülümser. Amacımız da bu zaten” dedi.
Nilüfer Belediyesi’nin "Halkevi" olarak adlandırılan İhsaniye Mahallesi’ndeki yeni hizmet binası, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından hizmete açıldı. Açılışta konuşan Kılıçdaroğlu, “Yaşanacak bir Türkiye’de, umuyorum 77 milyon insanımız Nilüfer’deki gibi gülümser. Amacımız da bu zaten. Bütün insanlar, sokaklarda çatık kaşlı olmasınlar, gülümsesinler. O nedenle 2015 seçimlerinde yaşanabilecek bir Türkiye dedik. Yeter ki tercihlerimizi doğru yapalım. Nilüfer Belediyesi Türkiye’ye örnek olacak projeleri hayata geçirdi. Başkanımızı ve belediye çalışanlarını kutluyorum. Bu açılışa gelmek isteyenler metro ile geleceklerdi, ama metroyu durdurdular, o nedenle bu açılışa gelemedik dediler. Bunlar korkunun eseri” dedi.
Nilüfer Halkevi’nin isminin Nilüferlilerin oylarıyla belirlendiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Halkevi isminin verilmesi de sizlerin oylarıyla gerçekleşmiş. O yüzden de çok mutlu oldum. Halkın zaman zaman karar sürecine katılmaları gerekiyor. Bu daha derinleşen bir demokrasi demek. Güzel bir torunum var. İstanbul’da yaşıyor. Arada bir oraya giderim. Annesi demiş bu akşam deden gelecek. O da, dedem gelince konuşma yapacak mı demiş. Yaşanabilecek bir Türkiye sizin elinizde. Huzur ve sevinç içinde birarada kardeşçe yaşayabiliriz. Siyaseti halka adanmışlık olarak kabul ettim. Siyaset, halkın sorunlarının çözümü için vardır” diye konuştu.
“77 milyon insana hepsine aynı gözle bakacağım, hepsini kucaklayacağım” diyen Kılıçdaroğlu, “Yeter ki hepimiz bu ülkede huzur içinde yaşayalım. Nilüfer’in bir meydan kazanması da çok güzel. Kentte yaşadığımız zaman gazetelerimizi okur, parklara gideriz. Dünyanın herhangi bir yerinde olay olduğu zaman o olaya dikkatlerimizi yönlendiririz. Meydanlar insanların dolaştığı yerlerdir. Meydanların yurttaşlara açılması lazım. İnsanlar o meydanlarda özgürce düşüncelerini paylaşabilmeliler. Daha büyük meydanlarda barış ve özgürlüklerle buluşmak dileğiyle” ifadelerini kullandı.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise, açılışı yapılan Nilüfer Belediyesi Halkevi’nin demokrasinin bir örneği olduğunu belirterek, “Yıllarca barakalarda çalışmak zor gelmedi. 1999 yılından bu yana bu görevdeyiz. Belediyeye hizmet binası kazandırmak adına daha güzel ve çağdaş hizmetleri üretmeye devam edeceğiz. 132 kilometrelik bisiklet yoluna sahibiz. Sağlık Bakanı 6 ay önce her bir metre bisiklet yolu yapan belediyeye bir bisiklet hediye edeceğiz demişti. Bizim o tarihlerde 120 kilometre bisiklet yolumuz vardı. Bunun için 120 bin bisiklet vereceklerdi. Ancak bir karar aldılar ve o tarihten sonra yapılan yollar için bisiklet vereceklerini söylediler. Ama hala bisikletlerimizi alamadık” dedi.
Demokrasinin partisi ve belediye olarak önceliği olduğunu dile getiren Bozbey, “Ekmek, su kadar hayati olan demokrasiyi yerelden yeşertmek çok önemli. Nilüfer Halkevi’nde demokrasinin tüm anlayışını göreceksiniz. Belediyemizden bir kuruş çıkmadan bu binayı yaptık. Bu bina içerisinde yer alan meclis salonumuz, mahalle komitelerimizle herkesin hesap sorabileceği bir yapıya dönüştürdük. Halkın kendi seçtiği milletvekilleriyle görüşebileceği odalar yaptırdık. Bursa’nın 18 milletvekiline mektup yazarak halkımızla gelin görüşün dedik, ama sadece CHP milletvekilleri halkımızla buluştu” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Nilüfer Belediyesi Halkevi açılış kurdelası Kılıçdaroğlu ve protokol üyeleri tarafından kesildi. Kılıçdaoğlu, belediye hizmet binasını gezerek gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Açılış sebebiyle Nilüfer Belediyesi Halkevi’nde bu gece ünlü sanatçı Onur Akın konser verecek.