CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sandığa gidip oyunu kullanan bütün vatandaşlara teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Umarım bu seçimler demokrasimizin gelişmesi için, özgürlüklerimiz için, refahın halkça tabana yayılması için bir vesile olur” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Arjantin İlkokulu’nda eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte 4134 nolu sandıkta oyunu kullandı.
Oyunu kullanmasının ardından dışarıda vatandaşlar tarafından ‘halkın umudu Kılıçdaroğlu’ sloganlarıyla karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Eşitsiz koşullarda bir seçim gerçekleştirdiklerini öne süren Kılıçdaroğlu, her şeye rağmen seçim maratonu güzel olduğunu ve halkın ilgisinin güzel olduğunu ifade etti.
“SEÇİM HERKESE, HEPİMİZE HAYIRLI, UĞURLU OLSUN”
Sandığa gidip oyunu kullanan bütün vatandaşlara teşekkürlerini ve şükranlarını sunduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Onlar aynı zamanda demokrasinin bekçisidirler. Hepsini yürekten kucaklıyorum. Umarım bu seçimler demokrasimizin gelişmesi için, özgürlüklerimiz için, refahının halkça tabana yayılması için bir vesile olur. Sandığa gidişimizin temel nedenlerinden biride budur. Birinci sınıf demokrasiyi bu ülkeye getirmek, aç ve açıkta kimseyi bırakmamak. Bunun mücadelesi yapıldı. Eşitsiz koşullarda bir seçimin gerçekleştirildiğini de ifade ettim. Bunu da zaten bütün Türkiye biliyor. Bütün dünya biliyor. Ama her şeyden bütün bunlara karşın biz sorumluluğumuzun bilincinde olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Seçim herkese, hepimize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.
“EN BÜYÜK GÜVENCEM HALKIN SAĞDUYUSU”
Seçimlerle ilgili kendisine herhangi bir olumsuzluk raporunun gelip gelmediğinin sorulması üzerine ise Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“Şuna kadar yok. Seçimlerin iyi bir ortamda devam ettiğini biliyoruz. Tabi bu süreç içerisinde bizi en çok üzen Diyarbakır’daki olaydı. Keşke böyle bir olay olmasıydı. Hiç kimse hayatını kaybetmeseydi. Ama ne yapalım bu da gerçekleşti. Sağduyu egemen oldu. Toplumun zaten sağduyusuna güveniyordum. En büyük güvencem halkın sağduyusudur” diye konuştu.