CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Bülent Ecevit Yüzme Havuzu Ve Spor Tesisi’nin açılışında yaptığı konuşmada, "Sözüm söz. Eskiden olduğu gibi CHP iktidarında 19 Mayıslar, 23 Nisanlar, 29 Ekimler eski görkemli şekilde kutlanacaktır. Hiç kimse bundan endişe etmesin" dedi.
Yenimahalle Belediyesi Bülent Ecevit Yüzme Havuzu ve Spor Tesisi açılışı CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Burada yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olduğunu belirterek, "Milli bayramlar çok önemlidir. Bütün ulusların milli günleri vardır. Milli günlerde tarihimizi konuşuruz. Ulusal kahramanlarımızı konuşuruz. Onların çabalarını, mücadelelerini dile getiririz. Tarihimizi bileceğiz ki geleceğimizi iyi çizelim. Eğer tarihe sırtınızı dönerseniz geleceği iyi şekillendiremezsiniz. O nedenle sözüm söz eskiden olduğu gibi CHP iktidarında 19 Mayıslar, 23 Nisanlar, 29 Ekimler eski görkemli şekilde kutlanacaktır. Hiç kimse bundan endişe etmesin. Bu ülkeyi kuranlar ağır bedeller ödediler. Kimisi şehit oldu kimisi gazi oldu. Çocuklarımız torunlarımız daha güzel bir ülkede yaşasın diye ama onların çabalarını birileri görmüyor. Görmek istemiyor, gizlemek istiyor. Ne yaparlarsa yapsınlar asla başarılı olamayacaklar. Biz şehitlerimizi de gazilerimizi de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü de, İnönü’yü de, Ecevit’i de, Bayar’ı da, Menderes’i di hiç unutmayacağız. Bu ülkeye kim hizmet ettiyse herkesi kucaklayacağız. Onlar ayrıştırdılar, onlar böldüler. Ayrışmayacağız. Bölmeyeceğiz. Bu ülkede huzur içinde, barış içinde kardeş içinde yaşayacağız" ifadelerini kullandı.
"Tek hedefim bu ülkeye birinci sınıf demokrasiyi getirmek. Birinci sınıf demokrasiyi getireceğiz" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
"Bülent Ecevit sadece CHP’nin tarihinde değil, sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde değil, dünya emek tarihinde de siyasal tarihinde de önemli bir simgedir. Sosyal devletin oluşmasında, emeğin haklarının verilmesinde , milliyetçiliğin ne olduğunu millete anlatmasında çok önemli bir liderdir. Onu rahmetle ve şükranla anıyoruz. İsminin bir spor kompleksine verilmesi çok önemlidir. Onu anmak, çocuklarımıza anlatmak için çok önemlidir. Belediye Başkanımız bu konuda önemli bir adım attı. Cumhuriyetin değerlerine de vurgu yapıldı. Cumhuriyet saltanatın yıkılmasından sonra padişahın gitmesinden sonra Türkiye yurttaşlarının birinin kulu değil, bağımsız yurttaş olmalarının kazanılmasında Cumhuriyetin değerleri çok önemlidir. Cumhuriyet olduğu içindir ki biz tarihimizi biliyoruz. Cumhuriyet olduğu içindir ki evrensel değerlerle buluşuyoruz. Cumhuriyet olduğu içindir ki biz hakkımızı arayabiliyoruz. Cumhuriyet olduğu içindir ki biz birilerinin kulu kölesi değiliz. Biz özgür bağımsız Türkiye’nin özgür yurttaşlarıyız. Cumhuriyeti kuranları elbette şükranla anacağız. Onlar Cumhuriyeti kurdular ama Yenimahalleyi de kurdular. Adına Yenimahalle dediler. Bir kenti tanıttılar bütün Türkiye’ye. Yeni olması onu hiç eskitmedi. Yenimahalle sosyal demokratların imzası vardır altında. Karayalçın’a da şükran borçluyuz. Yeni başkanımıza şükran borçluyuz. Bir şeyi sakın unutmayın. 7 Haziran çok önemli. Sandığa gideceğiz çocuklarımız için önemli, ülkemiz için önemli, bayrağımız için önemli, tarihimiz için önemli, ulusal duygularımız için önemli. Emeğimiz alın terimiz için önemli. Yeni bir tarih yazacağız. Yeni bir hamleyi sıçramayı inşallah 7 Haziran’da el birliğiyle, gönül gönüle, omuz omuza gerçekleştireceğiz."