Eski MHP Trabzon eski Milletvekili Koray Aydın, Türkiye’nin siyasi tablosuna göre şuanda bulundukları yeri ve konumu kabullenemeyen MHP gönüllüleri için olağan üstü kongrenin kaçınılmaz olduğunu belirterek, “Bu demokratik taleptir, kanunla çizilmiş sınırları vardır, bu Kabul edilemez bir konu değildir. Kişi iradesine de bağlı değildir” dedi.
MHP’de yapılması beklenen olağanüstü kongre çalışmaları için Balıkesir’e gelen eski MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın partililerle yemekli toplantıda buluştu. Basın mensuplarına yaptığı açıklamada MHP’de bir olağan üstü kongre süreci başladığını belirten Aydın, “Seçimden sonra ortaya çıkan yeni Türkiye siyasi tablosuna göre şuanda bulundukları yeri ve konumu kabullenemeyen MHP gönüllüleri, MHP’nin yeniden yapılanması ve bu yönde adım atma iradesini ortaya koyarak bir olağan üstü kongre talebinde bulundular. Bu sadece MHP delegelerinin bir iradesi gibi görüp değerlendirmek yanlışlığına düşmemek lazım. Aslında delegelerin bu iradesini besleyen güçlendiren kuvvetlendiren hatta takviye eden bu partiye gönül vermiş milyonlarca insanın iradesinin delegeye yansıması olarak görüp bunu değerlendirmek daha doğru olur, yani buna bir dip dalga diyebiliriz. Şu an hukuki süreç devam ediyor. Türkiye’de bir demokrasi varsa bu olağan üstü kongrenin yapılmaması mümkün değildir. Kanunun net olarak çerçevesini çizdiği bir konuda atılmış bir adımın kongre yapılacak mı yapılmayacak mı tartışmasını yapmak bile bence hukuka karşı yapılmış büyük bir saygısızlık olur” dedi.
"KONGRE MHP SEVDALILARI İÇİN KAÇINILMAZ"
MHP’nin ve Türkiye’nin önünde olağan üstü kongreyi gitmesinin kaçınılmaz olduğuna değinen Aydın, “Türkiye’de muhalefet partilerinin, halkın beklentilerine cevap verecek bir adım atmak ona göre yapılanıp konumlanmak mecburiyetleri var. Türkiye genelinde toplantılarla partimize emeği geçen bütün il başkanlarımızı, il yöneticilerimizi partimizin emektarlarını, şuanda görevde olan üst kurul delegelerini toplayarak hem bu konuları irdeliyoruz" şeklinde konuştu.
“MERAL AKŞENER BENİM LEHİME ÇEKİLİR”
Gazetecilerin, "Işık göremezseniz Meral Akşener lehine çekilir misiniz? sorusuna cevap veren Aydın, “Işık göremezse Meral Akşener benim lehime çekilir, ben bu partinin tarlasında yetişmiş bir çiçeğim. Bu bana sorulacak bir soru değil. Ben bu partide mücadeleye yeni başlamadım. Geçen seçimde de 443 oy almış bir siyasetçiyim. Bu soruyu sorulmamış farz ediyorum. Bundan sonraki süreçte özlediğimiz ve kafamızda oluşturduğumuz MHP’yi toplantılarda arkadaşlara anlatıyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.