Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, diğer partilerin koalisyon düşüncesine vurgu yaparak, “CHP, MHP ve HDP beraber mi koalisyon yapacaklar. MHP’li arkadaşlarımız HDP ile yapılan koalisyonu nasıl içine sindirecek, MHP aynı zamanda CHP ile yapılanı içine nasıl sindirecek” dedi.
Başbakan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Adayı Numan Kurtulmuş, partisinin seçim çalışması kapsamında Ordu’nun Kumru ilçesinde düzenlenen kahvaltı programına katıldı. Programda vatandaşlarla bir araya gelen Kurtulmuş, CHP, MHP ve HDP’nin seçim stratejilerini değerlendirdi. Koalisyon olması durumunda yaşanacak sıkıntıları aktaran Kurtulmuş, 7 Haziran seçimlerinde AK Parti’nin tek başına iktidar olması için herkesi sandığa davet etti.
“TÜRKİYE ARTIK O GÜNLERE DÖNMEYECEK”
Muhalefet partilerinin stratejilerini ve koalisyon düşüncelerini eleştiren Kurtulmuş, “Cumhuriyet Halk Partisi ’tek hayalim yüzde 30 oy almaktır’ diyor ancak ülkede yüzde 30’la iktidar olunmuyor. Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidar olma sözünü hiç duymadınız, onlar da biliyorlar tek başına iktidar olamayacaklarını. Seçim kampanyalarını neyin üstüne kuruyorlar, nasıl olsa biz tek başımıza iktidar olamayacağız, o zaman HDP barajı geçsin AK Parti’den 35-40 milletvekili aşağıya düşsün ve böylece AK Parti iktidar olamasın ya da kıl payı iktidar olsun sonra biz onu yer bitiririz ya da AK Parti hiç iktidar olamasın. Senaryoları tuttu, AK Parti iktidar olamadı peki ne olacak? CHP, MHP koalisyon yapacak ama yetmiyor. Yanlarına HDP’yi de koyacaklar. Bu durumda CHP, MHP ve HDP beraber mi koalisyon yapacaklar. MHP’li arkadaşlarımız HDP ile yapılan koalisyonu nasıl içine sindirecek, MHP aynı zamanda CHP ile yapılanı içine nasıl sindirecek. Bunları yakın tarihimizde 28 Şubat sürecinde yaşadık. Kasaları para dolu olanlar ’hizmet etmiyor’ diye Refah-Yol hükümetini iktidardan indirdiler. Türkiye artık o günlere dönmeyecek” diye konuştu.
“HİZMET ETMEK İKTİDARLARIN TABİİ GÖREVİDİR”
Türkiye’de devam eden ve yapılması planlanan hizmetlerin kesilmemesi ve devam etmesi için vatandaşlardan 7 Haziran’da çok yüksek oranda oy beklediklerini aktaran Kurtulmuş, “Hizmet etmek, iktidarların tabii görevidir, Türkiye’de eskiden yapılamayan hizmetler şimdi neden yapılıyor? Eskiden Ordu-Giresun Havalimanı’nı, Ordu Üniversitesi’ni ve nice hizmetleri düşünebilir miydik. Eskiden yapılamayanlar şimdi yapılıyorsa Türkiye’nin güzel bir sözü vardır ‘At binenin, kılıç kuşananındır’. Siz ülkeyi kararlılıkla yönetirseniz, milletin size verdiği oyları boşa çıkarmazsınız Allah’ın izni ile bu milletin önü açılır. 7 Haziran’da bu istikamette yürüyebilmek için ve hizmetlerin hızını kesmeden devam etmesi için çok yüksek oranda oylarınızı bekliyoruz” şeklinde konuştu.