Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin jeopolitik ve jeostratejik konumu nedeniyle güçlü olmaya mahkum olduğunu söyledi.
Ordu Organize Sanayi’nde faaliyette bulunan Küçük ve Orta Ölçekli (KOBİ) firmaları, fındık ihracatçıları ve imalat sektör temsilcileriyle kahvaltı da bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin içinde bulunduğu jeopolitik ve jeostratejik konumu nedeniyle güçlü olmaya mahkum olduğunu vurguladı. Türkiye’nin içeriden istikrarsızlaştırma, dışarıdan ise kuşatma altında olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, “İşte görüyorsunuz güney sınırımızda bir tarafından DAEŞ, bir tarafında Suriye hükümeti, bir tarafından bilmem ne hükümetinin istihbarat birimi, bir başka tarafında bir başka karanlık istihbarat biriminin olduğu son derece çetin bir savaş oluyor. Suriye 3’e değil 33’e bölünmüş, Irak 3’e bölünmüş vaziyette. Bütün bu operasyonların arkasında hiç şüpheniz olmasın, önemli nedenlerinden birisi Türkiye’nin güney komşularıyla arasındaki irtibatı koparmaktır. Bunun için içeriden Türkiye’yi istikrarsızlaştırmaya çalışıyorlar, dışarıdan da kuşatmaya çalışıyorlar. Bunu kırabilmenin yolu birlik, beraberlik ve bütünlük içerisinde Türkiye’nin büyük hedeflere yönelmesidir. Biz artık geldiğimiz noktada küçük ülkelerin politikalarıyla ayakta duramayız. Biz günü kurtarmak değil yarını da kurtarmak mecburiyetindeyiz” dedi.
Türkiye ekonomisinin ‘New York, Londra’ gibi dünyanın ekonomik merkezlerinden yönetilemeyeceğini de belirten Kurtulmuş, “Ama Türkiye ekonomisi, sadece Ankara’da oturarak da yönetilemez” diye konuştu.