Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu için hazırladıkları mega projelere değinerek, “Ordu’yu cazibe merkezi haline getirerek Ordulular buraya gelecek, Ordulu olmayanda buraya gelecek. Ordu göç veren değil göç alan bir il olacak” dedi.
Başbakan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Adayı Numan Kurtulmuş, seçim çalışmalarını Ordu’nun Altınordu ilçesinde sürdürdü. Atatürk Kültür Merkezi’nde Eğitim-Bir-Sen tarafından düzenlenen programa katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, programda eğitimcilere hitap etti. Türkiye’de önemli gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Kurtulmuş, başörtülü avukatların artık duruşmalara çıktığını söyledi. İmam Hatip Liselerine de değinen Kurtulmuş, ’yoksulların gittiği ve kapatılmaya çalışılan bir okul’ olarak bahsettiği İmam Hatip okullarından Başbakanların, Cumhurbaşkanlarının çıktığını belirtti. Atatürk Kültür Merkezi’ndeki programın ardından Yeni Mahalle’de bulunan İmam Hatip Camisi yanına geçen Kurtulmuş, burada düzenlenen miting de coşkulu bir kalabalığa seslendi.
“ORDU GÖÇ VEREN DEĞİL, ALAN İL OLACAK”
Mitingde konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu’yu göç vermekten kurtarıp göç alan bir il yapacaklarını ifade etti. İşsizlik için yatırımları arttıracaklarını vurgulayan Kurtulmuş, “Ordu dışında Ordu’nun nüfusundan fazla insanımız yaşıyor. İnsanlarımız ne istiyor? İş istiyor. Ordu işsizlik bakımından en az işsizlik olan illerinden bir tanesi. Buna rağmen işsizlik sorunu ile karşı karşıyayız. Açıkladığımız projelerin hayata geçmesi ile binlerce kardeşimiz iş bulacak. Biz bu projelerle Ordu’yu göç vermekten göç alan bir il haline getireceğiz. Ordu’yu cazibe merkezi haline getirerek Ordulular buraya gelecek, Ordulu olmayan da buraya gelecek. Ordu göç veren değil, göç alan bir il olacak” diye konuştu.