Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Artık o devirler eskilerde kaldı. Kimsenin gücü Türkiye’deki bu gelişmeleri önlemeye yetmez. Toplu halde de gelseler imam hatiplerin önünü kesmeye yetmez” dedi.
Ordu’nun Fatsa ilçesinde Diyanet-Sen Fatsa Şubesi tarafından düzenlene kahvaltıya katılan Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ordu Milletvekili Adayı Numan Kurtulmuş yaptığı konuşmada, “Biz diyanet teşkilatımızı daha ileri götürürüz, nasıl olurda eksiklerini tamamlarız, daha güçlü bir teşkilat haline getiririz diye düşünüp din görevlilerini daha güçlü hale getirmeye çalışırken birileri de seçim beyannamesinde veya seçim meydanlarındaki nutuklarında diyanet teşkilatlarını nasıl ortada kaldırırız bunu anlatıyorlar. Güçleri yetmez, köprünün altında çok sular geçti. Bunlar çok geride kaldı ama istiyorlar ki devlet ve millet böylesine bütünleşmiş olmasın. Bunun için bu kazanımlardan asla geri gitmememiz gerekiyor. Türkiye’de imam hatip liseleri 28 Şubat’ta 64 bin öğrenciye kadar düşmüştür. Önü kapalı, orta kısmı kapalı, gerisi kapalı. Vatandaş nasıl çocuklarını gönderecek imam hatip liselerine. Kat sayı engelleri var orada okuyan öğrencilerin üniversite sınavlarına giremiyor. Şuan ise 1 milyon öğrenciye kadar bu sayı çıktı. Onlar, böyle mi olur, eyvah diyerek karalar bağlıyorlar. Maalesef ana muhalefet partisi seçim beyannamesine üstü kapalı olarak ustaca bir şey yerleştiriyor. ‘Biz iktidara gelirsek 1+8+4 sistemini yapacağız’ diyorlar. Yani imam hatip liselerinin orta kısımlarını kapatacaklar. Hesapları bu. Zaten iktidara gelmeleri mümkün değil. İktidara gelseler bile şimdiden vaat ettikleri şey ya diyaneti kaldıracak ya da imam hatiplerin orta kısmını kaldıracaklar. Artık o devirler eskilerde kaldı. Kimsenin gücü Türkiye’deki bu gelişmeleri önlemeye yetmez. Toplu halde de gelseler imam hatiplerin önünü kesmeye yetmez” ifadelerini kullandı.
Kurtulmuş sözlerini şöyle tamamladı: “CHP’si, MHP’si, HDP’si arkalarında bunların Pensilvanya’dan uzanan paralel cephelerin uzantıları onların araçlarıyla Türkiye’de halkın kökleriyle buluşmasını önlemeye çalışıyorlar. Bu millet bir kere bu özgürlüğün istikametin tadını aldıktan sonra asla geri gidiş olmayacak ve bunlara fırsat vermeyecektir.”