AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, kuzey çevre yolu ihalesinde son aşamaya gelindiğini belirterek, “Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ön yeterlik değerlendirilmesi sonucu 6 firma, 20 Mayıs Çarşamba günü teklif vermeye davet edilecek. Malatya, Cumhuriyet döneminin tek kalemde en büyük yatırımını alacak. Çünkü, kuzey çevre yolunun proje maliyeti 500 milyon TL tutarında” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’nın çevre yolu sıkıntısını çözmek için yıllardan beri çalışma yürütüldüğünü söyledi. Özellikle yolun geçtiği güzergahta önemli sorun ve sıkıntılar yaşandığını anlatan Çalık, şöyle konuştu: "Sorunun çözümü için biz her dönem girişimde bulunduk. Sadece ihale süreci bile büyük bir zaman aldı. İhale için şu an önemli bir aşamaya gelindi ve 54 kilometre uzunluğundaki Kuzey çevre yolu için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ön yeterlik değerlendirilmesi sonucu 6 firma 20 Mayıs Çarşamba günü teklif vermeye davet edilecek. Eğer ihale sürecinde bir sıkıntı yaşanmazsa, bu yıl yapım çalışmalarına başlanılacak ve 2015 yılı bütçesinde projemiz için gerekli ödenek ayrıldığı gibi, bu ödeneğin artırılması içinde gereken çalışma yapılacak.”
“BU SORUN BU DÖNEM MALATYA GÜNDEMİNDEN ÇIKACAK”
Çalık, Malatya’da herkes gibi bu sorunun artık Malatya gündeminden çıkarılmasını istediklerini belirterek "Ancak ortada bir yasal ihale süreci var. Bu sürenin işleyişine müdahale edemiyoruz. Yasal ihale sürecinin bitmesini bekliyoruz. Bu süreç bittiği zaman siyaset kurumu olarak, bu yolun belirlenen süreden önce standartlar kapsamında bitirilip hizmete girmesi için her türlü çalışmayı yapacağız. Bu konuda kimsenin kuşkusu olmasın. Bu sorun Malatya’nın gündeminde bu dönem çıkacaktır” diye konuştu.
2018 YILINA KADAR BİTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR
Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 54 kilometre uzunluğundaki Kuzey çevre yoluna 2018’e kadar 500 milyon liralık yatırım yapacağını belirten Çalık, sözlerini şöyle yürüttü: “Kuzey Çevre Projesinin maliyeti 500 milyon TL tutarında ve Malatya’ya son dönemde yapılacak en büyük yatırımlardan biri. Malatya kuzey çevre yolu güzergahı Malatya-Gölbaşı-Darende kavşağında başlayıp, Doğu istikametine yönelen güzergahta Malatya-Elazığ- Pütürge kavşağında sona eriyor. Ayrıca Malatya-Darende-Akçadağ kavşağında başlayan bağlantı yolu ile birlikte toplam güzergah 54 kilometredir. Proje standartlarında platform genişliği 26 metre (bölünmüş yol) olarak hazırlanmış, yüksek yol standartlarına sahiptir. Projede 14 farklı seviyelerde köprülü kavşak, 3 DDY geçit ve 4 adet köprü bulunuyor.”
Çalık, bu projeye destek veren başta Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere, Ulaştırma Bakanı, vali, milletvekilleri, büyükşehir belediye başkanı ve Karayolları Genel Müdürü, İl başkanına teşekkür etti.