ANTALYA (İHA) – Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun asgari ücret vaadini eleştirerek, “Lafla peynir gemisi yürümez” dedi.
Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya milletvekili adayı Lütfi Elvan, Antalya’nın Kepez ilçesinde halkla buluştu. Turgut Özal Spor Salonu’nda yapılan mitingde halka seslenen Elvan, vatandaşların eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a oy vermekle hata yaptıklarını anladığını ve Menderes Türel’i göreve getirdiğini hatırlattı. Akaydın’ın belediye başkanlığı yaptığı dönemde dahi tehlikeleri rağmen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün inanılmazları başardığını dile getiren Elvan, “CHP anlayışı sözlerini yerine getirmeyen bir anlayıştır. Bu anlayış Antalya’ya yıllarını kaybettirdi” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğunu ve seçim vaatlerinin arasında kendisinin her yoksul aileye 600 lira para vereceğini iddia ettiğini ifade eden Elvan, şöyle konuştu:
“Kılıçdaroğlu belediye başkanı olamadı. Ama CHP’li birinin belediye başkanlığı yaptığı yerler arasında İzmir vardı. Cumhurbaşkanımız çıktı dedi ki, ’Sayın Kılıçdaroğlu, yoksula 600 lira vereceğinizi söylediniz. Haydi, hodri meydan; İzmir Büyükşehir Belediyesi sizin, yoksula 600 lira verin bakalım’ dedi. Ağzını dahi açamadı. Şimdi diyor ki; ’Asgari ücreti bin 500 Lira yapacağım. Mazotu 1 buçuk Lira yapacağım.’ Söylüyor da söylüyor. Hodri meydan. Senin belediyelerin var. O zaman bu belediyelerde çalışanlara bin 500, 2 bin, 2 bin 500 lira maaş veriyor musun sen? Hayır, onlara asgari ücret veriyor. Lafla peynir gemisi yürümez değerli dostlarım.”