Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan’ın seçim ofisinin açılışı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.
Lütfi Elvan’ın, Deniz Mahallesi Konyaaltı Caddesi üzerindeki seçim ofisinin açılışına, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Başkanı Rıza Sümer, milletvekili adayları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Seçim otobüsü ile alana gelen Elvan ve Çavuşoğlu’nu vatandaşlar sevgiyle karşıladı. Bakanlarla tokalaşmak isteyenler izdihama neden oldu. Güçlükle platform üzerin çıkan Çavuşoğlu ve Elvan kalabalığı selamladı.
Açılışta konuşan Çavuşoğlu, 14 sene önce çıktıkları yolda çok önemli işler başardıklarının söyledi.
“DÜNYAYA BARIŞ MESAJI VERDİK”
Türkiye’nin bugün geldiği noktanın çok önemli bir yer olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, “Dün Çanakkale’de bir kez daha sergilendi. Dünya ülkelerinin yarısı dün Çanakkale’deydi. Birlik ve beraberlik mesajı verildi. Dünya liderleri ile dünyaya barış mesajı verdik. Güçlü Türkiye dünyada sözü edilen Türkiye. Borcu olan ülke olsaydı böylesine güçlü bir ülke olabilir miydik. 77 milyon insan kenetlenmeseydi bu kadar güçlü olabilir miydik. Sizlerle birlikte yürümeseydik Türkiye bu kadar güçlü olabilir miydi. Birlikte çok daha güçlü Türkiye” diye konuştu.
“BİZDE BOŞ VAAT YOK”
Türkiye’ye hizmet borcu olduğunu belirten Çavuşoğlu, “Ülkemize hizmet borcumuz var. Ülkemizi hakettiği seviyeye ulaştırmamız lazım. Dünyada bizden yardım bekleyen mazlumlara ihtiyaç duyduğu sevgiyi de, gıdayı da, hastaneyi de, yolları da yapmamız gerekiyor. Bugün Türkiye güçlü, yarın çok daha güçlü olacak. Antalya güçlü olacak. Antalya’da bir Menderes Türel var. Antalya’yı şantiyeye döndürdü. Antalya’da açılışlara yetişemiyoruz. Bizde boş vaat yoktur. Yapabileceklerimizi söyleriz. Yapabildiklerimizi yaparız” dedi.
Antalya’da milletvekili seçilebilecek noktada sadece AK Parti’de kadın aday olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, başkalarının kadınlarını istismar ettiğini kendilerinin ise onlara güvendiğini ve omuz omuza çalıştıklarının altını çizdi.
Lütfi Elvan, yeniden Antalya’da tarih yazmaya hazır olduklarını söyledi.
Antalya’da bakanlarla, Başbakanla, Cumhurbaşkanı ile tarih yazacaklarını kaydeden Elvan, ”Biz birlikte Antalya ve Türkiye’yiz. Sizler için varız, sizler için çalışmaya devam edeceğiz. ‘Biz halkımızın hizmetkarı olacağız’ dedik. ‘Biz bu ülkede milli iradeyi hakim kılacağız’ dedik ve kıldık. ‘Biz bu ülkede vesayeti ortadan kaldıracağız’ dedik ve kaldırdık. Bu başarıları sizlerin dik duruşu ve sizlerin vermiş olduğu destekle sağladık” ifadelerine yer verdi.
“HER YERİ ŞANTİYEYE ÇEVİRDİK”
Ekonomik istikrarı sağladıklarını kaydeden Elvan, “Türkiye’nin dört bir yanını şantiyeye çevirdik. En büyük mega projeleri hazırladık.Yapımına başladık. Üçüncü köprü, körfez geçidi, oto yollar, bölünmüş yolları, en büyük üçüncü havaalanı’nı yapmaya başladık. Dışarıdakiler dediler ki ‘Bu hükümet bu iktidar bunları yapamaz’ içerideki destekçileri de aynı şeyleri söyledi Bizler geceli gündüzlü çalıştık projeleri teker teker hayata geçirdik” diye konuştu.
“ANTALYA’YI KARS’A BAĞLIYORUZ”
Antalya’ya da büyük projeleri olduğunu açıklayan Elvan, “Antalya’ya hizmette ikinci atılımı başlattık. Antalya’ya bir değil iki hızlı tren hattı birden geliyor. Eskişehir’den, Afyon’a, oradan Isparta, Burdur’a, Antalya’ya uzanan hat. Antalya’yı hızlı tren merkezi yapacaksak ikinci hat daha lazım. Oda Antalya’yı Konya’ya bağlayan hat. Antalya’yı, Konya’ya değil, Aksaray’a, Nevşehir’e, Kayseri’ye ta Sivas’a, Erzincan’a, Kars’a kadar sizi bağlıyoruz. Antalya’yı oto yolla da buluşturuyoruz. Antalya için ne yapılsa azdır Sizler bu ülkenin teminatısınız. Antalya Türkiye’nin turizm başkenti olan kentidir. Antalya Türkiye’nin öncü illerinden biridir. Antalya’yı dünya kenti yapacağız” dedi.
Konuşmaların ardından seçim ofisinin açılışı gerçekleştirildi.