Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe teşkilatı tarafından miting düzenlendi. Mitinge, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk de katıldı.
İlçenin Cumhuriyet Meydanı’nda miting öncesi yoğun güvenlik önlemleri alındı. Saat 15.00’te başlayan mitingde vatandaşlar arama noktalarından geçerek, miting alanına giriş yaptı. Mitinge DBP Eş Başkanı Emine Ayna, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, HDP Şanlıurfa milletvekili adayları, Siverek HDP ilçe teşkilatı başkanı ve yöneticileri katıldı.
Alana akın eden binlerce kişi sahneye çıkan sanatçıların okuduğu şarkılara eşlik etti. Miting alanında bir vatandaşın da Türk Bayrağı açtığı görüldü.
Mitingde konuşan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Ortadoğu’da Kürtlerin önemli bir aktör olduğunu söyleyerek, “Bugün 21. yüzyılda Kürtler özgürleşmeden asla ve asla bu topraklara özgürlük gelmez, biz bu nedenle diyoruz ki Kürtlerin özgürlüğü tüm halkların özgürlüğüdür. Bugün Ortadoğu’ya baktığımızda hele hele bu Kürtlerin dirilişinden sonra bütün dünya biliyor ki Kürtler artık Ortadoğu’da önemli bir aktördür. Ortadoğu’da Kürtler özgürleşmeden asla kimse özgürleşmeyecek bunu biliyoruz. Yine Türkiye’ye baktığımızda Kürt halkı özgürleşmeden Türk halkının da özgürleşmeyeceğini artık vicdan sahibi insanlar bunu artık çok iyi görüyor. Birileri bizden korkuyor, korkanlar sistemin anlayışıdır, resmi ideolojinin takipçileridir. Türk halkı bizden korkmasın biz demokratik, özgür bir geleceği kuracağız. Suriye’deki Kürtler, Rojova’daki Kürtler, demokratik bir Suriye’de Arap halkı ile yaşayabiliriz diyor. Irak’taki Kürtler demokratik bir Irak’ta birlikte yaşayabiliriz diyor. Biz halkların düşmanı değiliz, ama bizi inkar edenlerin karşısında dimdik duracağız. Hesap soracağız. Bugün hesap sorma günü bizdedir” dedi.