AK Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı Mehmet Muş, BDDK’nın Bank Asya’ya teknik nedenlerden dolayı el koyduğunu söyledi. Durumun siyasi boyutu olmadığını belirten Muş, “Öyle olsa çok daha önce el konurdu” dedi.
AK Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı Mehmet Muş, seçim çalışmaları kapsamında Bakırköy’de Trabzonlular Derneğini ziyaret etti. Mehmet Muş, ziyaretin ardından hem gündeme hem de BDDK tarafından el konulan Bank Asya’ya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
“SİYASİ OLSA ÖNCEDEN EL KONULURDU”
“Kurumlar kanunun kendilerine verdiği yetkiye göre hareket ederler” diyen Mehmet Muş, “Türkiye bir hukuk devletidir. Bankacılık sektörü belli oranların ve kriterlerin banka tarafından tutturulması ve o kriterleri koruması gerekir. Bunun denetimini de BDDK tarafından yapılır. Bu noktada bankanın ilgili kriterleri yerine getirip getirmediğine bakılır. Eğer bu noktada bir bankada bir zafiyet söz konusu olursa BDDK burada harekete geçer ve kanunun kendisine verdiği sorumluluktan hareketle adımlar atar. Bank Asya’da yapılan da budur. BDDK kanunun kendisine verdiği yetkiyi kullanmıştır” dedi.
“Fakat özellikle paralel yapıya yakın medyanın bu olayın bir siyasi yaklaşım olduğu lansman yapılmaya çalışılıyor” diyen Muş, “Bu tamamen yersizdir. Eğer bu siyasi bir girişim olsaydı çok daha önce yapılırdı. Bu tamamen teknik bir zarurettir. Böyle bir zaruret ortaya çıktığı için BDDK bankaya el koymuştur. Olayın çarptırılması çok yanlıştır. Zaten BDDK bunu neden yaptığını kamuoyuna açıkladı. Bunu farklı bir yöne çekmeye kimse yeltenmemelidir. Süreç teknik bir boyuttur ve hukuk çerçevesinde gerçekleşmiştir. BDDK kendi sorumluluğundan dolayı atılması gereken adımı atmıştır. Süreç hukuk çerçevesinde ilerlemiştir” şeklinde konuştu.
“KILIÇDAROĞLU BAŞARISIZLIĞINA KILIF ARIYOR”
“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elektrikler kesilirse sandığa oturun” açıklamasına da cevap veren Muş, “Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları toplumda bir karşılık oluşturamadı. Ne kadar oy alacağını kendisi de tahmin ediyor. Kendi başarısızlığını farklı şeylere mal etmeye çalışıyor. Yaklaşan sonunu gördüğü ve neticeyi tahmin ettiği için insanların zihinlerini bulandırmanın derdine düştü. Yaptığı açıklama sorumsuz bir açıklamadır. Çünkü bütün siyasi partilerin temsilcileri oy kullanma ve sayma sırasında sandık başında olacaktır. Şimdiye kadar yapılan seçimlerde herhangi bir sorun yaşanmadı. Ama Kılıçdaroğlu kendisi ile ilgili ortaya çıkabilecek başarısızlığı bir yerlere yıkmaya, mazeret bulmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.
“HDP ROBİN HOOD’LUĞUNU PKK’YA DA GÖSTERSİN GÖRELİM”
AK Partili Muş, HDP’yi de sert sözlerle eleştirerek, “HDP kendilerini bir Robin Hood hareketi olarak ifade ediyor. Fakat biz bunu PKK’ya karşı yaptıklarını göremiyoruz. Hükümetimiz 2013 yılında çözüm süreci başladığı zaman silah bırakma noktasında önemli aşama kat etmişti. Örgüt mensupları silah bırakıp dışarı çıkacaktı. Ancak bunu yapmadılar. Kendisini Robin Hood olarak gören HDP çıkıp da bu noktada bunu gösteremedi. Evlatları örgüt tarafından kaçırılan anneler Diyarbakır belediye önünde eylem yaptı. HDP orada da bir Robin Hood’luk yapamadı. Doğu’da halk tehdit edilirken, billboardlara kan akan musluk afişleri konurken, mahalle girişlerine ’Buraya HDP’den başka partilerin girmesi tehlikeli ve yasaktır’ pankartları asılırken, çıkıp bunlara karşı Robin Hood’luk yapamıyorsalar, böyle bir hareket olduklarını söyleyemezler” dedi.
HDP’nin batıda güler yüz, doğuda tehdit yüzünü kullandığını belirten Muş, “Doğu’da baskı, şiddet ve tehditle oy devşirmeye çalışanlar. Batıda barış pıtırcığı algısını oluşturmaya çalışıyorlar. Hakikatte bir siyasi hareket samimi ise hem batıda hem doğuda bütün baskılara, tehditlere karşı mücadele eder. Bu noktada hem kamuoyuna yaptığı açıklamalarla hem de sahadaki yaptıkları ile bunu gösterir. Ama HDP böyle bir şey yapmıyor. Bazı çevreler HDP’nin kuyruğuna sarılmış durumdalar. Medya yolu ile HDP’yi demokrat ve sevimli bir parti gibi göstermeye çabası içindeler” diye konuştu.