TBMM Başkanvekili Meral Akşener, hakkındaki iddiaların büyük bir kumpas ve iftira olduğunu belirterek, “Çok sert kanunlar çıkarttık bu basın yoluyla iftiraya yönelik bu iftiralara göre hukuk işleyecek. Hukuk işlemediyse takdirde aramızda şeri hukuk devreye girecektir. Onun şartları da biliyorsunuz ayet açık 80 değnek” dedi.
Üsküdar’da toplanan bir grup MHP’li TBMM Başkanvekili Meral Akşener’e destek için yürüyüş yaptı. Akşener’in Üsküdar’daki evinin önüne kadar yürüyen grup, “Türkiye seninle gurur duyuyor”, “Akşener sen bizim her şeyimizsin” şeklinde sloganlar attı. Bunun üzerine evinden dışarı çıkıp kalabalığa hitap eden Akşener, iddialara ilişken sert yanıt verdi. Akşener, “Bu iğrenç süreçte başta sayın genel başkanımız olmak üzere, teşkilat mensuplarımız, gönüldaşlarımız, dava arkadaşlarımız, genç bozkurtlar bizi hiç yalnız bırakmadılar. Çok kalpten teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“O MÜCADELEYİ O GENÇ KADINLAR İÇİN YAPTIM”
Akşener, “Bir kadın için çok zorlu, affedilmesi mümkün olmayan, kaldırılması mümkün olmayan, ortalama bir Türk ailesi için, Müslüman bir Türk ailesi için kaldırılması mümkün olmayan bir 5 gün geçirdik. Sizlerin sayesinde bir mücadele verdim. Hep şunu söyledim; o mücadeleyi o genç kadınlar için yaptım. Ucunda şahsımın ölümü dahi olsa sonuna kadar gideceğimi söyledim. Sebebi de şu; milletvekili adaylarımız var burada. Onların kızları var, onları eşleri var, onların kız kardeşleri var. Andolsun, şart olsun ki bundan sonra herhangi bir Müslüman Türk kadını veya inancı ne olursa olsun, bir kadın hakkında ağzını çarpıtarak, tükürükler, salyalar akıtarak, kikirdeyerek bir kadın hakkında bir iğrenç cümle sarf etmeye kalkan böyle müptezel, iğrenç, alçak, haysiyetsiz şerefsiz insanlar andolsun, şart olsun ki beş kere düşünecek. Mücadelemiz bu mücadeledir. Kadınımızın mücadelesidir” dedi.
Başörtüsü mücadelesi için yargılanan tek milletvekili olduğunu hatırlatan Meral Akşener, “Başörtüsü nedeniyle koyduğum tavırdan dolayı yargılanan tek milletvekiliyim. Dolayısıyla 18 sene sonra o dönem ben yargılandım” şeklinde konuştu.
Ailesinden kimsenin basından nemalanmadığını söyleyen Akşener, “Bugün bana iftira atanlar buralardan nemalandılar. Sözde o başörtülü kızlarımızı, kadınlarımızı savundular. Onların savunması neticesinde o mücadelede dil değişti, o mücadelenin içindeki edep duygusu değişti, o mücadeleyi yapmak için yola çıkan o kızların kahraman olma imkanları ellerinden alındı. Hem bir taraftan ceplerini doldurdular, hem bir taraftan da inanç üzerinden yola çıkan o çocuklarımızın o kızlarımızın liberal düzen üzerinden o uğradıkları haksızlıkları hürriyetçilik üzerinden tanımladıkları için o dil değişti. Aradan yıllar geçti, devran geçti düzen değişmedi” dedi.
“BU BÜYÜK BİR KUMPASTIR, BÜYÜK BİR İFTİRADIR.
Büyük bir kumpas kurulduğuna dikkat çeken Akşener, “Bu büyük bir kumpastır, büyük bir iftiradır. Sizin için, bu genç kızlar için neye mal olursa olsun bu mücadele sürecektir. Bu öncelikle cari hukukumuz üzerinden sürüyor, bu davayı ciddiyetle takip edeceğim. Çok sert kanunlar çıkarttık bu basın yoluyla iftiraya yönelik bu iftiralara göre hukuk işleyecek. Hukuk işlemediyse takdirde aramızda şeri hukuk devreye girecektir. Onun şartları da biliyorsunuz ayet açık 80 değnek. Elbette ki cari hukuk önceliklidir, onu takip edeceğiz” şeklinde konuştu.