TBMM Başkan Vekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, Bilecik’in Osmaneli ve Pazaryeri ilçelerinde halka hitap etti.
Osmaneli Balaban Meydanı’nda halka seslenen Meral Akşener, “İlk defa bir seçime giderken bir iktidarın muhalefete sövdüğü, hakaret ettiği, muhalefetin liderlerine özellikle Sayın Genel Başkanımıza Devlet Bahçeliye iftira attığı, Milliyetçi Hareket Partisi mensuplarına aleni yalan ve iftirada bulunduğu bir seçim görüyorum. İlk defa bu seçimlerde, dikkatinizi çekiyor mu, muhalefet partilerinin liderleri sağduyu çağrısında bulunuyorlar. İlk defa muhalefet partileri, seçim güvenliğini ihlal edecek davranış biçimlerinden kaçınmayı telkin ediyor, kendi tabanlarına. Buna karşılık ise başta Sayın Erdoğan olmak üzere Sayın Ahmet Davutoğlu, yalana ve iftiraya devam ediyor” dedi.
İktidara yakınlığı bulunan kişilerin işe alındığını buna karşılık 763 bin üniversite mezununun işsiz olduğunu iddia eden Akşener, “Allah buna müsaade eder mi? Bu kadar haksızlığa Allah göz yumar mı? Bakın inanıyorum ki sadece kaybetmeyecekler, hukuk karşısında hesap verecekleri için bu kadar korkarlar, bu kadar agresifler, bu kadar iftiracılar, bu kadar yalancılar. Altı üstü bir seçim. MHP iktidara taliptir ama bundan daha önemlisi MHP iktidarında 17 ve 25 Aralık hırsızlarından hesap sorulacak. Bunu daha önce söylediğimde ağır bir iftirayla karşılaşmıştım. Buradan tekrarlıyorum, 17 ve 25 Aralık hırsızlarından, kul hakkı yiyenlerden hesap sorulacaktır” dedi.
Osmaneli programının ardından Pazareli ilçesinde geçen Akşener, bir çay bahçesinde partililerle bir araya geldi. Akşener, “Bu seçimde Milliyetçi Hareket Partisi size iki sözü size net bir şekilde söz olarak veriyor. Birincisi yılda 700 bin insana iş imkânı, asgari ücreti bin 400 liraya çıkaracağımızdan, tamamı yoksul bir ailenin mutlaka birine zorunlu iş vereceğimizden emeklilerin maaşlarını düzelteceğimizden, onlara mart ve eylül aylarında ikramiye vereceğimizden, bu intibak sorunlarının giderileceğinden, bunlar bizim seçim sözlerimiz. İktidar ederseniz bizi sizin için yapacaklarımız ama iktidar olursak, siz bize bu tevekkülü gösterirseniz, cenabı hak bize bunu nasip ederse 4 aslı yapacağımız şey , 17, 25 aralık faillerinin mutlaka ve mutlaka hukuk karşısına çıkarılmasını sağlamak. Yani onlardan hesap sormak hesap sormak. Kime nereye kaçırırlarsa kaçırsınlar, size ait o kuruşları geri almak, zaman aşımını bu işten kaldırmak, başkalarının üzerine yapılan mallarında geri almak sözümüz olsun” şeklinde konuştu.
Konuşmasının ardından Pazaryerili bayanlar Akşener ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.