Mersin’de oy sayımı devam ederken, barajı aşan HDP üyeleri sevinç gösterilerinde bulunuyor.
Mersin’de sabah saat 08.00’de başlayan oy kullanma işlemi olaysız sona erdi. Okullarda oy sayımının tamamlanmasının ardından kuryeler, oy çuvallarını Mersin Adliye Sarayı’na getirdi. Adliyede oluşturulan seçim kurullarında kontrolden geçen oylar yeniden sayıma alındı. Mersin emniyeti adliye binası önünde geniş güvenlik önlemi alırken, oy çuvallarının getirilmesi sırasında zaman zaman kısa süreli gerginlikler yaşandı.
Bu arada, HDP’nin Türkiye genelinde yüzde 10 barajını aşmasıyla birlikte adliye binasının karşısında bulunan HDP’li Akdeniz Belediyesi önünde de çok sayıda partili toplandı. Resmi olmayan sonuçlara göre HDP Mersin’den iki milletvekili çıkardı. Partililer belediye önünde sevinç gösterilerinde bulunurken, HDP’nin Mersin 1. sıra milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat ve ikinci sıra adayı Çilem Öz de adliyeye geldi. Adliye bahçesine girişte basın mensuplarına açıklama yapan Dengir Mir Mehmet Fırat, “Türkiye bu akşamdan itibaren artık yeni bir döneme başlamış oldu. Türk demokrasisi, Türk hukuk devleti, barış ve kardeşlik kazandı. İnanıyorum ki bundan sonra değerli arkadaşlarımla beraber Meclis’te görevimizi halkımıza vermiş olduğumuz sözler doğrultusunda yerine getireceğiz. Ben sonucun tüm halkımız için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
HDP 2. sıra adayı Çilem Öz ise, “Dileğimiz şu ana kadarki sonuçların aynı şekilde devam etmesi. Bir kargaşa yaşanmadan demokratik şekilde sonuçların bu halkın eline verilmesi. Biz de bunun için şu anda adliyeye gidiyoruz. Bu sakinliğin, bu bayram havasının devam etmesini diliyoruz” diye konuştu.