Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, “İç Güvenlik Yasa Tasarısı 68 madde olarak TBMM’ye getirilip bir gecede yasalaştırılacak” dedi.
MHP’li Yeniçeri, TBMM’de basın düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile HDP heyetinin görüşmesine değinerek, “İmralı’daki mahkum Öcalan ile AKP’nin yapacağı görüşmelerin bundan sonra ‘İzleme Heyeti’ ve ’Sekretarya’ eşliğinde yapılacağı yolundadır. Bu görüşmeler çerçevesinde bir iki gün içinde daha önce isimleri üzerinde anlaşılan hükümlüler adaya gönderilecek ve ismi ’Sekretarya’ olarak konulan yapı devreye girecek. Üzerinde anlaşılan sistem çerçevesinde Sekretarya bünyesindeki hükümlüler görüşmeleri kayıt altına alacak" iddialarında bulundu.
Yeniçeri, İç Güvenlik Yasa Tasarısı’nın dün akşam AK Parti’nin talebi üzerine 68. maddeden sonra komisyona geri çektiğini kaydederek şunları dedi:
“AKP, 68. maddeden sonra gelen 64 maddeyi komisyonda iptal edecek. Ardından İç Güvenlik Yasa Tasarısı 68 madde olarak TBMM’ye getirilip bir gecede yasalaştırılacak. AKP’nin hesabı budur. TBMM’de AKP’li vekillerin oylarıyla geçen 68 madde Türkiye’nin polis ve istihbarat devletine dönüştürecek bütün hükümleri bünyesinde barındırıyor.”