Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili Adayı İsmet Büyükataman, diğer MHP Bursa Milletvekili Adaylarıyla birlikte Bursa İl Dernekleri Federasyonu üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi. AK Parti dönemine ülkede kardeşlik bağlarının bozulduğunu ifade eden Büyükataman, “Laz’ı, Türk’ü, Çerkes’i diye başlayan, ama bir türlü onu da geçemeyen bu garabet anlayışın bu ülkeye felaket getirmekten başka sağlayacağı hiçbir yarar olmaz” dedi.
İL DERNEKLERİ’NE ÖVGÜ
Ataman açıklamasına şu sözlerle devam etti: "Kardeşlik hukukuna ciddi anlamda ihtiyacımız var. Çünkü bu unsur son yıllarda sistemli bir şekilde hırpalanmaya çalışılıyor. İnsanların etnik kimlikleri, inanç farklılıkları kaşınmak suretiyle, birbirine adeta hasım haline dönüştürülmeye çalışılıyor. Siyaset kurumunun ve bu kurumun aktörlerinin bu konulara yaklaşımları sorumlu siyaset anlayışının gerektiği ölçüde ve nezakette olmalıdır. Kullandıkları siyaset dili özenle seçilmelidir. İnatla, ısrarla et ve tırnak olmuş bu insanları bölmeye çalışmanın kimseye yararı olmamıştır olmayacaktır da. Laz’ı, Türk’ü, Çerkes’i diye başlayan, ama bir türlü onu da geçemeyen bu garabet anlayışın bu ülkeye felaket getirmekten başka sağlayacağı hiçbir yarar olmaz. Bu nedenle öncelikle milletimizin seçip parlamentoya gönderdikleri siyasetçiler başta olmak üzere gerçekten bu konularda özenli davranmak, kullandıkları dile dikkat etmek, gibi bir sorumluluk taşıyorlar. Ben Bursa İl Dernekleri Federasyonun verdiği fotoğrafı az önce anlattığım konuları gerçekleştirmek isteyenlere karşı güzel bir cevap olduğuna inanıyorum"
Daha sonra Bursa’nın İznik İlçesi’ne giden Büyükataman, İznik Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Büyükataman burada da, “Vatandaşlarımız tüm siyasi partilerin seçim beyannamelerini titizlikle inceliyor ve tartıyor. Bu dönem daha şuurlu bir tercih ortaya koyulacakmış gibi görünüyor. Çünkü insanlar artık gerçekten AKP’den bıkmışlar” İfadelerini kullandı.