Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Meral Akşener ile ilgili ortaya atılan iddialara ilişkin, "İnsanlara kuru kuruya iftira atmak son derece ayıptır, yanlıştır ve alçaklıktan başka bir şey değildir" dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, İl Başkanı Baki Ersoy, il yönetimi ve milletvekili adayları, Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti. Yapılan ziyarette konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, "Şunu unutmamalıyız; hangi şehirde olursak olalım bulunduğumuz yer hepimizin vatanıdır. Hakkari’den Edirne’ye varıncaya kadar hangi ilde bulunursak bulunalım orası bizim vatan topraklarımızdır. Bizim için Yozgat, Kayseri, Ankara, Adana değişmez" ifadelerini kullandı.
Halaçoğlu ayrıca, "Tabii ki sivil toplum örgütleri son derece önemli. Hem siyaseten hem de toplumun bütünleşmesi açısından son derece önemli. Burada hepimizin temel değeri olması gereken bir husus vardır. Bu da bizim milli değerlerimizdir, ahlaki değerlerimizdir. İnsanlara kuru kuruya iftira atmak son derece ayıptır, yanlıştır ve alçaklıktan başka bir şey değildir. Bunlara tüm sivil toplum örgütlerinin karşı durması gerekir. Çok değerli meclis başkanvekilimiz olan İçişleri Bakanlığı da yapmış olan aynı zamanda benimde öğrencim olan Meral Akşener hanımefendiye yapılan iftira gerçekten ülkemizde birtakım değerlerin nasıl ayaklar altına alındığını gösteren en önemli göstergelerden birisi olmuştur. Kendisi çok değerli bir siyasetçi ve aynı zamanda da partimizin mensubudur. Bu yapılan iftiranın kim olursa olsun bizim karşısında durmamız gereken konulardır. Burada fikir birliği ve bütünlük sağlamak durumundayız ki karşımızdaki bu tür kafası bozuk insanların bir daha herhangi bir kimseye iftira atmamalarına sebep olacaktır" diye konuştu.
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Baki Ersoy ise, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak Yozgatlılar Derneğini ziyaret etmek istedik. Birçok dernek ve sivil toplum kuruluşuna gidiyoruz ama buranın anlamı ve önemi benim şahsım için çok önemli. Ata toprağımız olan Yozgat bizim her yerde gurur kaynağımız olmuştur. Ben Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı olarak Yozgatlılar Derneğinin ne emri olursa ’başımın tacıdır’ diyorum. Bir kardeşiniz olarak Milliyetçi Hareket Partisini en üst noktaya getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Biliyorsunuz seçim safhasındayız ama buralar siyaset üstü yerler. Kuddusi hocama bu nezaketli davranışından dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr. Kuddusi Erkılıç da, "Bugün Kayseri Yozgatlılar Derneği olarak Milliyetçi Hareket Partisi il yönetimi ve milletvekili adaylarını ağırlıyoruz. Malumunuz yaklaşan bir milletvekili seçimimiz var. Bu seçimlerin vatanımıza milletimize hayırlı olmasını diliyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili adaylarına da başarılar diliyoruz" diye konuştu.