Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, Çanakkale’den bakıldığında 7 Haziran seçimlerinin öneminin daha iyi anlaşıldığını belirterek, “7 Haziran’da sandığa giderken Çanakkale’yi düşünün, Çanakkale gibi düşünün” dedi.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Çanakkale il merkezinde bazı ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Kordon boyundaki Yörük çadırını ziyaret eden Vural, burada bir süre dinlenerek, MHP Çanakkale Milletvekili adayı İbrahim Kürşat Tuna ile sohbet etti. Daha sonra Kordon boyunda miting düzenlendi. İlk olarak vatandaşları selamlayan MHP Çanakkale Milletvekili adayı İbrahim Kürşat Tuna, “Bu ilke sevdasıyla atan, bu vatan sevdasıyla, bu bayrak sevdasıyla atan milyonlarca kalbimiz var. O yüzden diyoruz ki; Çanakkale’nin kalbi burada. Türkiye’nin kalbi burada, Milliyetçi Hareket Partisi’nde. Türk milletinin son umudunda, son güvenilir limanında. Bizler bunu biliyoruz, bu sorumluluğun farkındayız” dedi.
Daha sonra kürsüye gelen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, kendilerini Çanakkale’de ev sahibi gibi hissettiklerini ifade etti. Vural, “Bugün aslında 7 Haziran seçimlerinin önemi Çanakkale’den daha iyi anlanmalıdır. Herkesi, bütün Türkiye’yi çağırıyorum. Sandığa gidecek kardeşlerim, bu sandığa giderken size emanet edilen değerleri, ‘Çanakkale geçilmez’ diyenleri, Kurtuluş Savaşı’nı başlatarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş mücadelesini sürdüren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kurduğu Cumhuriyeti, o Cumhuriyetin erdemli bir vatandaşı olarak bunları düşünmeliyiz. Onun için ben sandığa giden her bir vatandaşımızın, Çanakkale’yi düşünmesini, Çanakkale gibi düşünmesini istiyorum” dedi.
Anayasa değişikliği çalışmalarına da değinen Vural, “AK Parti seçim beyannamesinde Türk milletinin adını anayasadan çıkaracağını söylüyor. Benim bu ecdadım o milletin adını korumak için şehit oldu. Peki ne oldu da biz kan verdik, can verdik, adımızı bu milletin oyunu alanlar anayasadan silecekmiş. Ne oldu? Savaş mı kaybettik. Ben burada Çanakkale’de hangi partiden olursa olsun bir vatandaş olarak soruyorum. Anayasada Türk milletinin adının çıkartılmasına onay verecek misiniz? İşte bugün burada, karşıda şehitlerimizin ruhunu korumak budur, mücadele budur” diye konuştu.
Oktay Vural, daha sonra esnafları ziyaret ederek seçimler için destek istedi.