MHP Grup Başkanvekili ve MHP İzmir Milletvekili Adayı Oktay Vural, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in “Çözüm sürecini MHP ile bile yürürüz" sözlerine sert yanıt verdi.
Seçim çalışmaları kapsamında İzmir’in Torbalı ilçesini ziyaret eden MHP Grup Başkanvekili Vural, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in "Çözüm sürecini MHP ile bile yürürüz" sözlerine sert yanıt verdi. Vural, İHA’ya yaptığı özel açıklamada, "Biz MHP olarak çözüm sürecine hep karşı çıktık, dik durduk. Milli Güvenlik Kurulu’ndan parlamentoya çözüm süreci altında getirilen ve ihanet pazarlıklarının yapıldığı bu süreci şiddetle reddettik. Türkiye’yi ve Türk milletini bir tuzağa sokacak bu sürece teslim etmeyeceğimizi ifade ettik. MHP’nin çözüm süreci ile görüşü açık ve nettir" dedi.
HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in sözlerine değinen Vural, "Bu açıklama aslında AK Parti’nin MHP üzerinde oynadığı oyunu, HDP’nin de desteklediğini ortaya koyuyor. İşte bu açıklamayla deşifre olmuştur. Sırrı Süreyya Önder’in çözümle MHP’yi yan yana getirmiş olması aslında AK Parti’nin de HDP ile MHP’yi yan yana zikretmek isteyen propagandasının benzeridir" dedi.
“HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN”
MHP olarak bölücü senaryolara izin vermeyeceklerinin altını çizen Vural, "Çözüm süreci adı altında çözülmeyi milletimize hazmettiremeyeceksiniz. MHP üzerinde yalan ve iftira oluşturmak isteyenlere delil oluşturmak üzere Sırrı Süreyya Önder’in de açıkçası bir piyon olarak kullanıldığını gördüğümüzde AK Parti ve HDP’nin üst akıl tarafından, bölücü emperyalistler tarafından kullanılan, İmralı tarafından kullanılan bir aktör olduğu açıktır. Ne yaparlarsa yapsınlar MHP Türkiye’nin çözülmesine çözüm süreci altında yok edilmesine izin vermeyecektir. Herkes aklını başına alsın" şeklinde konuştu.