Yurt dışı oylarının sayılmasıyla birlikte Kocaeli’deki milletvekili sayısının 2’den 1’e düştüğü söylenen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, Yüksek Seçim Kurulu sayılarına göre halen 2 milletvekillerinin olduğunu dile getirdi.
Dün gece Kocaeli’de tamamlanan oy sayım işlemlerinin ardından 2 milletvekili çıkarma sevinci yaşayan MHP Kocaeli teşkilatında, yurt dışı oylarının sayımı sonrasında HDP’nin oylarını arttırması ve 1 milletvekili kazanmasıyla, MHP’nin vekil sayısının 1’e düştüğü konuşulmaya başlanmıştı. Sabah erken saatlerde partiye gelen MHP Kocaeli İl Teşkilatı yönetimi, parti avukatlarıyla görüşerek itiraz etmek için hazırlık yapmaya başlamışlardı. Daha sonra YSK’yı arayan partililer ise yetkililerden, milletvekili sayılarında bir değişme olmadığını öğrendiklerini belirttiler.
Konuyla ilgili açıklama yapan MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, “Seçim kurulu müdürü ile yaptığımız görüşme sonucunda Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli milletvekili sayımız şu an itibariyle iki. Tabi bunun üzerine Kocaeli Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatları, birleştirme tutanakları üzerinden ıslak imzalı tutanaklarımız karşılaştırılarak olumsuz bir şey var mı diye tekrar gözden geçiriliyor. İnanıyorum ki yine 6-3-2 olacak şekilde MHP Kocaeli Milletvekili sayımız sabit kalacaktır” dedi.