Yurtdışından gelen oyların sonuçlara eklenmesinin ardından Kocaeli’de bir milletvekilini HDP’ye kaptıran MHP Kocaeli teşkilatı, 400 sandıkta oyların uyuşmadığı gerekçesiyle Kocaeli İl Seçim Kurulu’na itirazda bulundu.
Sandıkların tümünün açılmasının ardından Kocaeli’de 2 milletvekili sevinci yaşayan MHP teşkilatları, yurtdışından gelen oyların eklenmesinin ardından meclise gönderecekleri 1 milletvekilini 669 oy fark ile HDP’ye kaptırmıştı. Bu olay üzerine yoğun bir çalışma içerisine giren MHP Kocaeli İl Teşkilatı, yaptıkları çalışma sonucu oy farkı tespit ettikleri 400 sandığın tekrar sayılması için Kocaeli İl Seçim Kurulu’na başvurdu.
Sabah saatlerinde Kocaeli Adliyesi’ne gelen MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü ve yönetim kurulu, İzmit, Başiskele, Derince ve Kartepe’de bulunan toplam 100 sandık için itiraz başvurusunda bulundu. MHP’ye gelmesi gereken oyların yanlış yazıldığını tespit ettikleri diğer sandıklar için de Karamürsel, Kandıra ve Gebze adliyelerine de başvurularını yapacaklarını söyleyen MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, “Hukuk komisyonumuz ve ilçe başkanlarımız dün gece sabah kadar sandıklar üzerinde çalıştı. İl genelinde toplam 400 sandıkta MHP’ye verilen oyların kayıp olduğunu tespit ettik. Bunları da belgeleyerek evraklarımızı tamamladık ve şu anda 12 ilçede eş zamanlı olarak itirazlar yapılıyor. Özellikle Gebze, Darıca ve Dilovası ilçelerinde sonuçların büyük ölçüde değişeceğine inanıyoruz” dedi.
Yapılan itiraz sonrasında MHP’nin 2 binin üzerinde oy kazanacağını tahmin ettiklerini kaydeden MHP Kocaeli İl Başkanı Ünlü, “İl seçim kurulunun değerlendirmesiyle bizim haklı olduğumuz ortaya çıkacaktır. Çünkü MHP hanesine yazılmayan oyların hepsini belgeledik. Hakkımız olan ikinci milletvekilimizi Ankara’ya yollayacağız. Geçersiz oylar için bir işlem yapmayacağız. Çünkü ıslak imzalı tutanaklar üzerinden hareket ediyoruz” diye konuştu.
Ünlü ve beraberindeki partililer açıklamanın ardından Kocaeli Adliyesi’ne girerek Kocaeli İl Seçim Kurulu’na itirazda bulundu.