Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “AKP, kendisine bağlanan ümitleri heba etti. AKP beklentileri hüsrana uğrattı. AKP yoruldu, yıprandı, yozlaştı, yabancılaştı. Artık Türkiye’nin demokratik ve sağlıklı bir iktidar değişimine ihtiyacı vardır” dedi.
MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, Tekirdağ Cumhuriyet Meydanı’nda halka hitap etti. Tekirdağ’da düzenlenen mitingde konuşan Bahçeli, AK Partinin 12 yıl 6 ay 15 yıl boyunca tek başına iktidar gücü ile ağır bir yıkım yaşadığını söyledi. Bahçeli, “Ülkemizin vahim durumu ziyaret ettiğim her vatan köşesinde açıkça görülüyor. Vatandaşlarımızın artan şikayet ve itirazlarına gittiğim her yerde şahit olunuyor. Anlaşılan o k, Türk milleti AKP’yi gönlünden silmiş, gözden çıkarmış. AKP, kendisine bağlanan ümitleri heba etti. AKP beklentileri hüsrana uğrattı. AKP yoruldu, yıprandı, yozlaştı, yabancılaştı. Artık Türkiye’nin demokratik ve sağlıklı bir iktidar değişimine ihtiyacı vardır. Artık milli irade yenilenmeli, başarısız, aciz, korkak, art niyetli, vizyonsuz AKP kadroları 7 Haziran’da gitmelidir. Huzur istiyorsak AKP’den kurtulmamız şarttır. Milli birlik ve kardeşlik yaşasın diyorsak, AKP’nin tasfiyesi gecikmeksizin sağlanmalıdır. Sosyal ve ekonomik istikrar arıyorsak, AKP’yle yolların tamamen ayrılması mecburiyettir” dedi.
“7 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE HER OYLA MAZLUMA EL UZATILACAK”
7 Haziran seçimlerinde verilecek her oyla mazluma el uzatılacağını söyleyen Bahçeli, “Eğer hırsızlık cezasız kalmasın diyorsanız sandık önünüzdedir. Eğer rüşvet illeti, hıyanet musibeti hak ettiğini bulsun diyorsanız sandık çarenizdir. İşsizlikten yakınıyorsanız, yoksulluktan mustaripseniz, vicdansızlıkları, yanlı ve yandaş uygulamaları reddediyorsanız sandık 7 gün sonra sizlere tarihi bir imkan sunacaktır. Vereceğiniz her oyla Tekirdağ’ın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz. Vereceğiniz her oyla mazlumlara el uzatabilir, sorunlarınızı kökünden bitirebilirsiniz. Zulme şamarı indirmek için bizimle yürü Tekirdağ. Asayişsizliğe dur demek için bizimle yürü Tekirdağ. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti ve hastanelerdeki çileyi sonlandırmak için bizimle yürü Tekirdağ. Tekirdağ’ın kaygı ve taleplerini biliyorum. Trakya’nın biriken meselelerini yakından izliyor, gerekli notlarımı alıyorum. Tekirdağ Türkiye ekonomisine katkı veren ilk 10 ilimiz arasındayken, yatırımlardan yararlanmada çok gerilerdedir” diye konuştu.
“TEKİRDAĞLI EMEKLİ GEÇİNEMİYOR”
Tekirdağ’da 133 bini aşan emeklinin geçinemediğini söyleyen Bahçeli, “Altyapı, okul ve sağlık yatırımlarından hak ettiği payı almaktan uzaktır. Tekirdağ’da uyuşturucu kullanma oranı Türkiye ortalamasının üstündedir. Uyuşturucu kullanım yaşı felaket derecede düşmüştür. Organize suç şebekeleri Tekirdağ’ı mesken tutmuştur. Sokaklar güvensizdir. Caniler her yerdedir. Tekirdağ tehdit altındadır. Can ve mal güvenliği hemen hemen yok gibidir. Hayatın her kesimi dertlidir. Bu ilimizde yaşayan sayıları 133 bini aşan emeklimiz geçinememektedir. Tekirdağ’da tarım ve sanayi ağır hasarlıdır. Hububat ve ayçiçeği üreticileri sıkıntıdadır. Her tarafta AKP’li yılların derin tahribatının izleri vardır. Tarlalar kupkuru ve bereketsizdir. Gübre, mazot, tohumluk ateş pahasıdır. Köylünün, çiftçinin gözü yaşlıdır. Tezgahlar kapalı ve şarteller iniktir. Vergilerle esnafın boynu bükülmüştür. Sanayici can çekişmektedir. Yabancı mallarla rekabet edemeyecek durumdadır. Tekirdağ Serbest Bölgesi ve 13 adet Organize Sanayi Bölgesi ağırlaşan sorunlarla boğuşmaktadır. Küçük yatırımcı, üretici çaresizdir. İthal mallar her yanı sarmıştır” ifadesini kullandı.
“AKP TÜRKİYE’DEKİ ÜRETİMİ ZAYIFLATMIŞTIR”
AK Partinin Türkiye’deki üretim potansiyelini zayıflattığını söyleyen Bahçeli, “Memur, işçi yoksuldur. Tekirdağlı işsiz ve umutsuzdur. Kredi kartı borçları ödenemez hale gelmiştir. Evlatlarımız borçlu doğmaktadır. Gençler bunalımda ve işsizdir. Çocuklar sahipsiz ve karamsardır. Bankalar yabancılaşmıştır. Faizciler köşeyi dönmüştür. Rantiyeciler cebini doldurmuştur. Soygunculara gün doğmuştur. Haram yiyenlerin başına talih kuşu konmuştur. AKP’nin iktidar yıllarında gelir dağılımındaki adaletsizlik büyümüştür. Zengin daha zengin, yoksul daha yoksul olmuştur” dedi.
“ONURLU BİR GELECEĞİ ULAŞMAK İSTİYORSANIZ BİZİMLE YÜRÜYÜN”
7 Haziran seçimlerinde Tekirdağlılardan oy isteyen Bahçeli, ”Onurlu bir geleceğe ulaşmak istiyorsanız, bizimle yürüyün. Huzurlu bir geleceğe varmak istiyorsanız, bizimle yürüyün. Sosyal ve ekonomik meseleleriniz bitsin diyorsanız, şüphesiz bizimle yürüyün. Bizim yürüyüşümüz ilkelidir. Bizim yürüyüşümüz adil, adaletli ve ahlaklıdır. Bizim yürüyüşümüz Türkiye ve Türk milletinin beka ve tarihsel menfaatlerini gözetmektedir. Vatan topraklarını bırakıp kaçanlar bizim yürüyüşümüzü anlayamazlar. Haçlılar’la BOP amaçlarıyla uygun adımda yürüyenler, bizim etrafımızda bulunamazlar. Yürüyüşümüz hainlerin korkulu rüyasıdır. Yürüyüşümüz terörle müzakere edenlerin kabusudur. Yürüyüşümüz yolsuzluğa bulaşanları, rüşvete saplananları, kul hakkı yiyenleri tepeleyecek, silip süpürecektir. Zira kurtaracak gün kalmadı. Tekirdağlı kardeşim, bu yangını söndürmek için artık harekete geçme vakti gelmiştir. Seçim günü oyunuzu Milliyetçi Hareket’e veriniz. Milliyetçi Hareket’in üç hilaline ‘evet’ mührünü basınız ” diye konuştu.
“ERDOĞAN NE YAPMAKTA”
Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenen Bahçeli, “Erdoğan ne yapmakta, ne söylemekte, her gün meydan meydan nasıl dolaşabilmektedir? Erdoğan bir yanda dünya turu atarken, diğer yanda başkanlık sistemi için kulis ve siyasi çalışma yapmaktadır. Bu şahıs, Başbakan olduğu dönemde Mart 2003’den Mart 2014’e kadar 11 yılda 93 ülke gezmiş, 305 defa yurt dışı seyahatine çıkmıştır. Elde edilen koca bir sıfırdır. Cumhurbaşkanı olarak 1 Eylül 2014’ten 27 Nisan 2015’e kadar 27 ülkeye gitmiştir. Sonuç yine hüsrandır” şeklinde konuştu.
“ERDOĞAN BAŞKANLIK İÇİN VAR GÜCÜ İLE ÇALIŞMAKTADIR”
Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın başkanlık sistemi için var gücü ile uğraştığını söyleyen Bahçeli,”Her türlü kanunsuz yöntemden medet ummaktadır. Bu şahsiyetin akıl ve vicdan seviyesi tükenmiş, idrak ve izzet ufku kapanmıştır. Erdoğan alenen Türkiye’nin karşısına geçmiştir. Bizzat Anayasal yetkilerine dayanarak yine Anayasal düzeni yıkmaya azmetmiştir. Türkiye’nin başka bir formata, farklı bir eksene, sonu meçhul bir maceraya sürüklenmesi amacıyla saray merkezli ihanet seansları olağanüstü şekilde sıklaşmıştır. Erdoğan PKK takviyeli başkanlık rüyasını gerçeğe dönüştürmek istemektedir. Erdoğan Anayasa’nın kendisine çizdiği sınırları defalarca ihlal etmiştir. Erdoğan tarafsızlığını kaybetmiştir.“Ben milletin tarafındayım, her partiye eşit mesafedeyim, ama gönlümde de bir parti var” sözleriyle tükenmişliğini örtbas etmenin çabasındadır. Bu sözüyle bile AKP’yi işaret etmekte, oy dilenciliğine soyunmaktadır. Erdoğan 7 Haziran Milletvekilliği Genel Seçimi’ni başkanlık sistemine geçiş için basamak, kendi ifadesiyle istasyon olarak görmektedir. Bu cüret, bu pervasızlık, bu pişkinlik Türkiye’ye ağır yansıyacaktır. Türk milleti 7 Haziran’da başkan, diktatör, kral, sultan, şah, emir seçmeyecektir” diye konuştu.
“İKTİDARIMIZDA ÜRETEN BİR EKONOMİ OLACAĞIZ”
Bahçeli, MHP iktidarında üreten bir ekonomi olacağını dile getirerek, “Devlet ve yönetim reformuyla çürümenin önüne geçeceğiz. Ahlak ve kalitenin tesisiyle çöküşü engelleyeceğiz. Üreten Ekonomi Programımızla sanayinin, işadamlarımızın, aç ve açıkta kalan milyonlarca masum vatandaşımızın sorunlarını gidereceğiz. Ekonomi büyüyecek, insanımız refah ve zenginliğe ulaşacaktır. Türkiye, MHP iktidarıyla, milli varlığına, tarihi misyonuna sahip çıkarak bugün içinde bulunduğu ataletten kurtulacaktır. Emeklilerimize Mart ayında 1400 ve Eylül ayında 1400 lira olmak üzere yılda toplam 2800 lira Emekli Destek Ödeneği vereceğiz” dedi.
“ASGARİ ÜCRETLİLERE ŞEHİR İÇİ ULAŞIMDA 100 LİRA DESTEK”
Asgari ücretlilere büyük şehirlerde her ay 100 lira şehir içi ulaşım imkanı sunacaklarını belirten Bahçeli, “Kamu çalışanlarımızın çeşitli isimler altında ödenen tüm ek ödenekleri emekli aylıklarına yansıtacağız. Emeklilikte yaşa ve prim gün sayısına takılan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini çözeceğiz. Mazotta, gübrede, ilaçta, tohumda, yemde, fidede, ÖTV ve KDV’yi tamamen kaldıracağız. Çiftçilerimizin belini büken mazotu 1 lira 75 kuruşa indireceğiz. Asgari ücreti net bin 400 liraya çıkaracağız. Hayırlı olsun. İmamsız ve müezzinsiz cami bırakmayacağız. Cemevi gerçeğini siyasi kaygılardan uzak bir şekilde kabul edecek ve devlet yardımının önünü açacağız. Köy ve mahalle muhtar maaşlarının en az asgari ücret kadar yükselmesi, yani en az 1400 lira olması için gereğini yapacağız. Esnaf ve sanatkârlarımız yeni işyeri açtılarsa, onları beş yıl süreyle gelir vergisinden muaf tutacağız. İlave olarak, kendi nam ve hesaplarına ödedikleri sigorta primlerinin yarısı beş yıl süreyle devlet tarafından karşılanacaktır” şeklinde konuştu.
“ŞOFÖR ESNAFIMIZDAN KDV VE ÖTV ALMAYACAĞIZ”
Şoför esnafının aldığı yeni ticari araçtan 10 yıl kullanmak kaydıyla KDV ve ÖTV almayacaklarını ifade eden MHP Lideri Bahçeli, “Esnaf, Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarını iyileştireceğiz. Gerçek manada intibak düzenlemesi yapacağız. Bizimle yürümeye söz veriyor musunuz? İşsiz kardeşlerim üzülmeyin, Üreten Ekonomi Programımızla her yıl 700 bin insanımıza iş sağlayacağız, sorunlarınızı bitireceğiz. Bugüne kadar kim, hangi ad altında, hangi tutar ve miktarda yardım alırsa alsın, anasının ak sütü gibi helali olan sosyal yardım ve desteklerden kesinlikle mahrum bırakılmayacaktır. Ve de bu yardımları refah artışı kapsamında yükseltip yüzleri güldüreceğiz. Muhtaç durumda olan ailelerimizin en az bir ferdine iş vereceğiz. İş sağlanana kadar, asgari ücretin yarısı kadar, yani 700 lira “Aile Desteği” adı altında ödeme yapacağız” dedi.
“ŞEHİT YAKINLARINA İŞ İMKANI SAĞLAYACAĞIZ”
Bahçeli, şehit yetimlerin tamamına iş sağlayacaklarını belirterek, “Gazilerimiz ve çocuklarının işe yerleştirilmelerine öncelik tanıyacağız. Korucularımızı sahipsiz bırakmayacağız. Kamuya ait atıl arazileri yoksullarımıza tahsis etmekle kalmayacak, istihdam oluşturmak amacıyla, büyük ya da küçükbaş hayvanları bedelsiz dağıtacağız. Evi olmayan muhtaç ailelerimize sosyal konut sağlayacağız. Veya 250 lira kira yardımı yapacağız. Muhtaç ailelere ihtiyaçlarını karşılamak için Hilalkart uygulamasına geçeceklerini söyleyen Devlet Bahçeli, “Öğretmenlerimizin 3600 ek göstergeden yararlanmalarının önünü açacağız. Atanamayan öğretmen bırakmayacağız. Yuva kuracak gençlerimize 10 bin lira tutarında, iki yıl vadeli, faizsiz kredi imkânı sağlayacağız. Devletin asli ve sürekli hizmetlerinde çalıştırılan taşeron işçilere kadro vereceğiz. Kamuda sözleşmeli, geçici, 4/B’li, 4/C’li, vekil ve benzeri şekilde istihdam edilenlerin alayını kadrolu yapacağız. Ve şüphesiz bölücülüğün ve terörün kökünü kazıyacağız” ifadesini kullandı.